avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Idei si solutii pentru combaterea crizei politice si ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Idei si solutii pentru combaterea crizei politice si economice

Majoritatea populatiei asteapta solutii de la viitorul guvern. Toti vrem sa traim mai bine, tocmai de aceea e timpul sa constientizam importanta contributiei noastre.
Aici puteti posta posibilele idei si sugestii referitoare la combaterea crizei.

In urmatoarele zile o sa lansez si o invitatie catre consilierii presedintelui de a participa la acest topic.
Eu recomand ca sa fie redus de urgenta numarul bugetarilor , mai ales ca l-au votat pe Mircea Geoana .
Pana la alegerile viitoare ar putea sa lucreze in sectorul privat , si o sa inteleaga ca salariile sunt de-a dreptul nesimtite in sectorul bugetar .
Legalizarea prostitutiei ar fi o solutie valabila pentru iesirea din criza .
Reducerea personalului, chiar si bugetar, in situatia actuala nu face decat sa accentueze criza.
Asa cum stiti "pestele de la cap se impute si de la coada se curata". Daca se disponibilizeaza bugetari se pun pe liber cei mai de jos, cu lefuri mici care vor fi platiti tot de la stat ca someri. Care-i efectul benefic in combaterea crizei? Inca o gaura in buget si oameni pe drumuri.
Ai da afara pentru ca l-au vota pe Geoana, asa cum spune invingatorul din mesaul anterior, este o atitudine distructiva , de vendeta politica si nu poate decat sa ne intristeze ca sunt oameni care gandesc asa.
Prostitutia functioneaza oricum si n-am auzit pana acum la nici un mare specialist in finante, economie, sa fi implementat undeva in lume un program de scoatere din criza, de relansare economica pe baza prostitutiei.

Incep si eu cu o propunere si am sa mai vin si cu altele pe viitor:
- Desfiintarea impozitului forfetar.
Cred ca prima concluzie a acestor "alegeri tari" este ca partidele trebuie in primul rand sa-si puna la punct organizarea interna. S-a demonstrat acum ca un partid care se lasa prea mult pe asa-zisa democratie alandala, in care teritoriul dicteaza si centrul executa nu este viabila, se pot crea brese prin care adversarul politic intra ca-n branza.
Partidele trebuie sa-si modernizeze doctrinele, sa lase loc in acestea nuantelor, sa-si poata permite, fara a face rabat de la linia principala doctrinara, si negocieri firesti cu alte partide, astfel incat coexistarea lor la guvernare sa fie posibila si eligibila in aceste vremuri in care niciunul din partide nu intruneste majoritatea clara.
Partidele trebuie sa fie conduse de la centru catre teritoriu si nu invers. Partidele trebuie in sfarsit sa inteleaga ca daca lucreaza astfel vor putea sa intre in lupta electorala cu mesaje coerente menite sa-si atraga electoratul in functie de interesul acestuia.
Necazul meu personal a fost ca de cand am inteles ce fel de doctrina politica mi-ar fi potrivita nu am reusit sa aleg partidul care in mod firesc ar fi trebuit sa ma reprezinte. Am fost silita mereu sa aleg contra naturii mele mentale.
.........................
Daca PSD nu se reformeaza din temelii, va fi silit si pe viitor sa recurga la "mila si capriciile teritoriului". Adrian Nastase nu este pe gustul meu si nici Ion Iliescu, dar trebuie sa spun ca PSD-ul din timpul lor era mult mai coerent. N-ar fi trebuit decat sa se reformeze ca mentalitate. Din pacate au promovat prea mult "lupta de clasa" cu celelalte partide, neglijand aproape total mesajele si faptele social-democrate atunci cand au guvernat, mergand haotic pe promovarea unor masuri menite sa creeze mari decalaje intre diferitele categorii sociale si profesionale.
.........................
Daca PNL nu renunta la ideea paguboasa de a lasa liber la factiunile numite in trecut "aripioare", se va mentine mereu ca anexa la guvernare a celor doua mari PSD si PD-L. As spune ca democratia ideilor trebuie sa se opreasca la stadiul de exprimare si nu sa devina un mod de a exista. Crin Antonescu este si s-a dovedit a fi cea mai proasta alegere de a conduce PNL. Mie mi-a parut a fi un personaj cu totul excesiv, azi zice una si maine zice alta la un mod prea transant pentru miscarile prea bruste pe care le face. Discursul lui care se doreste liberal nu este decat un exces de cuvinte fara suport real. Si este sustinut de oameni mult prea excesivi, de asemenea, care nu i-au facut decat rau, un rau imens. O mana de sustinatori din partid l-au dus pe marginea prapastiei decredibilizarii in ochii propriului partid si mai ales al alegatorilor cu inclinatii liberale. As putea sa spun ca am vazut in conducerea de azi a PNL-ului un extremism de dreapta surprinzator pentru un partid liberal. Nu stiu daca Tariceanu venit din perioada de "carantina" ar face o buna reorganizare a partidului, ma tem ca liberalii nu au de ales daca vor dori sa aiba un viitor mai luminos si mai credibil. Oricum musai sa renunte la exces comportamental. I-as vedea mai degraba ca "elegantii spectrului politic" mai degraba, decat "incrancenatii luptei politice". Astfel isi vor gasi mult mai multi si mai stabili electori.
.............................
PD-L a avut marele noroc de a fi adus in prim planul vietii politice de Traian Basescu. Dar nu se vor putea hrani vesnic din asta. Va trebui sa-si clarifice doctrina politica, sa se stie clar ce vor in afara de a guverna. Deocamdata datele prezente mie mi-i reprezinta ca partidul care a stiut cu un pas inainte fata de celelalte sa actioneze si sa se uneasca sub aceeasi idee care este de fapt un personaj. Cred ca trebuie sa-si diversifice si sa-si faca mai clara oferta politica.
................................
Cand partidele si oamenii politici vor renunta de a face din "imaginea politica" prioritatea lor, aruncand la cos doctrinele proprii, cand vor fi in stare sa coexiste la guvernare impletindu-si aceste doctrine, pe baza nuantelor de culoare si in functie de nevoile reale ale societii la un moment dat, atunci vom scapa de propria noastra criza politica si economica, ca de cea mondiala....nu mai tine de noi. Doar ca o putem diminua.
................................
Sunt un spectator al vietii politice si cred ca tot raul pe care il suportam acum ni se trage din excese de tot felul. N-ar strica sa ne putem echilibra ....
Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2009
ContSters20980, utilizator
@Pronick76 - Crezi ca le pasa consilierilor presedintelui (care or fi dansii) de ce discutam si dezbatem noi pe forumul de discutii politice de pe avocatnet?B-)
Idei si sugestii? Pai depinde de domeniul in care doresti sa dezbatem , fiindca in fiecare domeniu exista multiple posibilitati de schimbare pozitiva!
In domeniul bugetar - consider ca blocarea posturilor vacante de catre Boc , desi poate parea o masura radicala , nu este totusi suficienta! Din pacate , desi social democratia ca si doctrina politica are printre principii si acela al protectiei sociale , din punctul de vedere al masurilor imediate de criza care se impun , fara suparare , trebuie luate si unele masuri de dreapta, printre care si reducerea imediata a numarului bugetarilor ale caror salarii cumulate trag in jos tare de tot bugetul!
De asemenea , trebuie umblat la pensiile foarte mari si aduse la nivelul pensiilor normale , in conformitate cu vechimea in munca ! Fiindca si aceste pensii cumulate trag in jos bugetul!
Este clara politica fiscala - in criza trebuie minimalizate cheltuielile si eficientizate investitiile!
Ce sa mai vorbesc de domeniul imobiliar care imi este foarte familiar. Tranzactiile imobiliare sunt un motor care , daca este incurajat si pornit , poate genera venituri foarte mari la buget! Iar programul "Prima casa " nu este decat o picatura intr-un ocean de masuri care pot fi luate. Inclusiv de incurajare a investitorilor straini ! Si o prima masura ar fi scoaterea acelui TVA la tranzactiile imobiliare fiindca a fost masura care a blocat efectiv investitiile straine si oricum nu a adus banii prognozati la buget!Pot fi efectuate alt gen de "artificii" care sa aduca bani la buget si care sa compenseze acest TVA oricum ineficient in acest domeniu!De asemenea, ar trebui infiintat un organism de control in cadrul ANAF format din 10-15 experti evaluatori , care sa verifice si sa aiba competenta de a rectifica reevaluarile efectuate de toate societatile comerciale detinatoare de active imobiliare care sunt subevaluate la sange pentru a diminua plata impozitelor catre stat! In acest fel se scurg sume enorme de la buget in buzunarele acestor societati care , in marea lor majoritate, platesc sume infime pentru proprietati!(dau un exemplu: proprietar de spatiu comercial 100 mp in centrul Bucurestiului il reevalueaza la 40,000 RON si plateste anual 600 RON , in conditiile in care spatiul valoareaza 900,000 RON si impozitul ar fi 13.500 RON).Iar acesta este un exemplu insignifiant!
Daca ar fi sa discutam despre masuri care pot echilibra bugetul am discuta zile in sir fara oprire!:D
Mai sus am propus renuntarea la impozitul forfetar ca o masura de combatea a crizei economice.
Acum am si o propunerea de iesire din criza politica:
Presedintele Romaniei sa numeasca prim-ministru un liberal (pe Tariceanu, ca tot are rezistenta testata). Acesta-si formeaza guvernul din liberali si pedelisti; poate si ceva de la pesedisti si udemeristi ca sa fie un guvern de uniune nationala si sa aiba sustinerea parlamentara. Dupa cel mult 6 luni poate sa-i scoata de la guvernare pe pedelisti si va guverna ca si in 2007, poate chiar mai bine.

Alte discuții în legătură

E momentul de a vinde, sau de a astepta ? dmh dmh in conditiile actuale, in Romania, ce parere avet, preturile la locuinte cum vor evolua ? E momentul de a vinde, sau de a astepta ? (vezi toată discuția)
Legalizarea prostitutiei si a drogurilor. e oare benefic ? Szentkiraly Boda  Laszlo Szentkiraly Boda Laszlo [b]MIHAI GRIGORE[/b] a scris: [quot] [b]romania inedit[/b] a scris: [quot] [b]jus80[/b] a scris: [quot] [b]romania inedit[/b] a ... (vezi toată discuția)