avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Idei si solutii pentru combaterea crizei politice si ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Idei si solutii pentru combaterea crizei politice si economice

Majoritatea populatiei asteapta solutii de la viitorul guvern. Toti vrem sa traim mai bine, tocmai de aceea e timpul sa constientizam importanta contributiei noastre.
Aici puteti posta posibilele idei si sugestii referitoare la combaterea crizei.

In urmatoarele zile o sa lansez si o invitatie catre consilierii presedintelui de a participa la acest topic.
w0lfshad3 a scris:

P.S. Nu avem nevoie de indoctrinare religioasa ci de educatie filosofica, fiindca asta este religia de fapt (in cazul fericit). Citez: "am obtinut prin filosofie sa fac ceea ce altii fac doar din frica legii", va las sa cautati autorul adevarat :P



Ai dreptate nu evem nevoie de indoctrinare religioasa, avem nevoie in primul rand de Dumnezeu si credinta ;) si automat vom avea dragostea pentru oameni.

[quote] In realitate nu exista bine si rau.

Partial ai dreptate, globalizat nu poti spune despre nici un lucru ca e bine sau rau, pentru ca, poate un lucru este bine pentru majoritatea oamenilor, dar nu este bine pentru mine, dar individual pentru fiecare om exista bine si rau. Fiecare om are lumea lui in care traieste in care este singuri (in care sa nascut si in care va murii), din acest motiv fiecare om receptioneaza si califica altfel o informatie.
Nimic pe pamant nu este mai valoros decat omul:)
adriantot a scris:

Notiunile de bine si rau exista, pentru ca altfel nu le-ati fi amintit mai inainte.

Notinuile da, dar nu ce ar trebui sa reprezinte ele.

adriantot a scris:

In realitatea care ne inconjoara se petrec fapte, actiuni mai bune sau mai rele.

Asta e ca si cum am zice ca iarna ninge, cu fulgi mai mici sau mai mari.

adriantot a scris:

Ne indeamna cineva mai sus sa ne facem o educatie filosofica, ca "nu avem nevoie de indoctrinare religioasa".

De indoctrinare nu am nevoie...de orice tip ar fi aceasta.

adriantot a scris:

E o mare greseala si o tratare simplista. Religia se intrepatrunde cu filosofia ca mecanica cu fizica, ca aerul cui atmosfera, ca poezia cu literatura, etc.

Da, dar nici una dintre parti nu ar trebui lasata sa acapareze tot. Or asta deja s-a intmplat de-a lungul istoriei...si nu numai odata.

adriantot a scris:

Oamenii inca nu-si pot explica multe fenomene, multe lucruri ce se intampla in viata si atunci vine in ajutor filosofia si toate religiile lumii.

Problma lor ca nu le pot explica. Eu si multi altii le putem explica. Daca ei prefera sa ia o explicatie ilogica si SF-istica de-a gata ca buna, iarasi e problema lor. Insa altii prefera sa cerceteze, sa sape singuri si sa ajunga la propriile concluzii. Si nu ma refer doar la religie, ci si la stiinta. Si stiinta este plina de foarte multe SF-uri. Pentru asta exista cercetare alternativa. Dar la religie ce exista ? Ca nu avem decat variantele oficiale care de fapt au fost un copy-paste dupa scrieri antice.

adriantot a scris:

Uitati-va la milioanele de oameni numai din India si China, la milioanele de pelerini, la imaginile ce nu-i mai pot cuprinde in ecran.
Ce ne-am face cu acesti oameni saraci, analfabeti, fara traditii si obiceiuri mostenite (bune si mai putin bune), daca si-ar pierde maine credinta, obiceiurile, traditiile !? Ce-ar mai ramane in mintea lor ? Disperarea, raul, razbunarea, lupta!

Asa este...dar nici speranta desarta nu-i ajuta efectiv...ci doar ii pacaleste pentru a o mai duce de pe-o zi pe alta.

adriantot a scris:

Pentru a renunta la religie trebuie sa o inlocuim cu ceva, cu stiinta poate, cu o cultura care sa dea incredere in viata. Si-acest lucru daca se va face, nu se poate face decat treptat si pe masura dezoltarii omenirii.

Nu cred ca se va produce o inlocuire. Religia sub o forma sau alta, va exista mult timp de acum. La fel si stiinta. ideal ar fi ca noi sa incercam sa le aducem pe ambele mai aproape de realitate.
Cfaptul ca pensiile nu se maresc in timp ce salarii si beficiile pentru cei care fac legile, parlamentarii si parinarii etc se mares nu cred ca ajuta sa se iasa din criza.

De ce sa nu se ajute si oamenii acre au muncit o viata intreaga, in conditii foarte grele, cind protectia muncii abia ca exista, de preventie si trata ce sa mai spun.

Daca ai ajuns pensionar nu inseamna sa iti petreci viata in casa uitaindu-te la tv daca ai, sa faci economie la la tot ce se poate, sa renunti a avea caldura si apa calda, sa dai jumatete din bani pe medicamente, si sa maninci cea mai ieftina mincare.
Trebuie sa li se dea si lor bani sa aiba si pentru hobby, sa se si plimbe sa mearga si ei la concerte si spectacole, sa se duca si ei la sala de sport etc.....
daca au iesit la pensie nu trebuie "aruncati la gunoi" sau folositi pe post de "on de serviciu" la casa copiilor.
Acesti pensionari care au avut o viata grea nu pot sa sa vorbeasca pentru ei, nu stiu daca exista si pentru ei un sindicat sa ceva sa ii reprezinte.

Ar tebui sa li se inlesneasca si lor accesul la tratament cu deminitate, sa nu mai fie cazul sa se calce in picioare, si ca in alte tari facilitati in cazul in care vor sa viziteze locuri turistice in tara.
Sa se faca cluburi unde oamenii in virsta fac lucruri de mina, crosetat impletit, carti postale etc....sa danseze, ...etc.. sa isi mentina capacitatea de a merge pe propiile picioare si sa ajiba grija de igina corporala.

Doar pentru ca sint batrini nu inseamna ca nu vor si ei sa mearga la cumpararturi sa viziteze sau sa faca miscare.....
Threbuie sa isi mentina si ei creierul sanatos, sa isi controleze greutatea , sa nu duca o viata sedentara, sa faca activitati sa le maresca densitatea oaselor etc.....etc...
Trebuie sa se bucure si ei de viata!
nu sa stea ascunsi in casa cu frica zilei de miine.

sa isi creeze si ei cluburi la nivelul orasului / cartierului sprijinite de primarii sau oamenii bogati., cu seminarii despre viata la pensie si alte activitati.

Si daca si ei se simt sint sigura ca si in tara va fi mai bine.

din ce am citi Romania este o victima colaterala a crizei economie, am citi un articole in care sounea ca Romania ar fi putut face fata cu bine crizei anul trecut daca stia cum sa gestioneze situatia.

***nu stiu de unde a venot dar cred ca ar trebui sa se renunte la numirile in functii de conducere pe baze politice.
Am inteles ca se practica aceasta in diverse intitutii, nu vorbesc de guvern, si fiecare conducere isi aducee oamenii.
ar trebui sa fie criterii care sa le indeplineasca cei care ocupa functii de conducere legate de activitatea profesionala care ii recomomanda pentru ocuparea funcitie.
Sint multi tinerii care au studiat in strainatate ani buni, iar la venirea in tara sint someri.
Si ei chiar au studiat si au invata ceva dar nimeni nu ii ajuta sa se integreze si faza cu "" nu ai mincat salam cu soia" inca li se mai aplica.
Ultima modificare: Duminică, 10 Ianuarie 2010
Pink_Martini, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E momentul de a vinde, sau de a astepta ? dmh dmh in conditiile actuale, in Romania, ce parere avet, preturile la locuinte cum vor evolua ? E momentul de a vinde, sau de a astepta ? (vezi toată discuția)
Legalizarea prostitutiei si a drogurilor. e oare benefic ? Szentkiraly Boda  Laszlo Szentkiraly Boda Laszlo [b]MIHAI GRIGORE[/b] a scris: [quot] [b]romania inedit[/b] a scris: [quot] [b]jus80[/b] a scris: [quot] [b]romania inedit[/b] a ... (vezi toată discuția)