avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Idei si solutii pentru combaterea crizei politice si ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Idei si solutii pentru combaterea crizei politice si economice

Majoritatea populatiei asteapta solutii de la viitorul guvern. Toti vrem sa traim mai bine, tocmai de aceea e timpul sa constientizam importanta contributiei noastre.
Aici puteti posta posibilele idei si sugestii referitoare la combaterea crizei.

In urmatoarele zile o sa lansez si o invitatie catre consilierii presedintelui de a participa la acest topic.
Solutii sunt dar mai trebuiesc si aplicate.
Poate nu cred ca sunt cel mai in masura a da solutii, dar opinii am, ca oricine isi doreste stabilitate, flexibilitate, seriozitate si toleranta.
Asadar, acum cand este destul de tarziu in luarea unor decizii politice pot crede ca benefice ar fi:
1. Guvernul sa dispuna efectuarea platilor catre toti partenerii privati, din domeniul investitiilor in infrastuctura.
2. Buget de stat axat pe investitii, scaderea si simplificarea fiscalitatii, promovarea capacitarii operatorilor comerciali pentru sustenabilitatea domeniului social(asistenta sociala, sanatate, invatamant).
3. Evitarea concedierilor masive prin politici fiscale si de sustinere a angajatorilor.
4. Simplificarea si eficientizarea colectarii taxelor si impozitelor.
5. Evitarea instabilitatii legislative si a incoerentei acesteia.

Nu in ultimul rand, repunerea valorilor morale in rolul lor calauzitor.

Cam atat pot spune eu, nepecialistul.
Ce expuneti dvs, stimate Gabescu, se refera la ceva la nivel de principiu.Foarte frumos expus.
Dar, din punct de vedere al eficientizarii guvernul trebuie sa caute sa obtina venituri, cat mai multe venituri la buget.
In acelasi timp, guvernul trebuie sa reduca anumite cheltuieli facute cam aiurea sau chiar aiurea unele.
Numarul bugetarilor si parlamentarilor se va reduce.Este ceva firesc.Este o economie.
In privinta veniturilor, mai ales ca valuta in tara nu prea intra mai deloc, mai degraba iese la greu, trebuie gasita una sau mai multe cai.
Parerea mea este ca ce am expus ajuta mult in privinta realizarii de venituri, mai ales pe perioada de criza, cand firmele cam intra des in faliment.
Nu vor mai fi bani la buget daca lucrurile vor merge tot asa.
Ar trebui sa existe un soi de paradis fiscal pe teritoriul Romaniei, unde sa se faca bani in mod legal.Cei ce au bani prefera sa ii cheltuie afara.Nu ma refer la cei care au foarte multi bani, ci la cei ce au bani de cheltuit si isi permit sa se plimbe cu avionul cum se plimba altii cu masina.

Pentru a se face plati catre sectorul privat trebuie sa existe bani la buget, or tocmai aceasta este problema...
gabescu a scris:

1. Guvernul sa dispuna efectuarea platilor catre toti partenerii privati, din domeniul investitiilor in infrastuctura.
2. Buget de stat axat pe investitii, scaderea si simplificarea fiscalitatii, promovarea capacitarii operatorilor comerciali pentru sustenabilitatea domeniului social(asistenta sociala, sanatate, invatamant).
3. Evitarea concedierilor masive prin politici fiscale si de sustinere a angajatorilor.
4. Simplificarea si eficientizarea colectarii taxelor si impozitelor.
5. Evitarea instabilitatii legislative si a incoerentei acesteia.

Nu in ultimul rand, repunerea valorilor morale in rolul lor calauzitor.

Cam atat pot spune eu, nepecialistul.

1. Corect. Daca partenerii privati si-ar primi banii de la stat imediat (statul se imprumuta pentru asta), acestia ar plati la randul lor furnizorii, ar face noi contracte, ar angaja mai multi oameni, si-ar mari veniturile, ar plati sume mai mari ca impozite si contributii la stat iar statul si-ar putea plati ratele la imprumuturi.
2. Iar corect. Nemtii in marea criza interbelica au construit sosele, piste de aeroporturi si altele ce rezista si astazi, reusind sa creeze noi locuri de munca si sa dezvolte una din cele mai performante industrii ale lumii. Acestea s-au realizat cu bani din buget, cu bani imprumutati si cu aplicarea unor impozite mici ca procente dar mari ca si cuantum prin cresterea bazei de impozitare si scaderea birocratiei.
3. Evitarea aruncarii in somaj a angajatilor prin scaderea impozitului, a contributiilor. Asa ar creste venitul populatiei si angajatorul ar ramane cu mai multi bani ce i-ar putea folosi la dezvoltarea afacerii, la angajarea de noi oameni. Statul ar cheltui mai putin cu plata somerilor, cu concediile medicale, cu pensionarile anticipate, etc.
4. Se poate. Acum cativa ani s-a hotarat sa depunem o singura declaratie la finante care sa cuprinda toate taxele si impozitele, actuala declaratie 100. Ne-am bucurat si vreo 2 luni nu am mai depus decat acolo. Dar si-au revenit apoi si ne-au obligat si la declaratia la finante si la toate celelalte institutii.
5. E simplu de evitat instabilitatea legislativa. Sa nu mai modifice o lege decat dupa minim 5 sau 10 sau 20 de ani decat daca arde parlamentul. Adica-i platim numai sa taca, sa stea cuminti acolo.

Repunerea valorilor morale... se poate face fara a ne costa nimic. Academicienii, oamenii de stiinta, de cultura asteapat de mult sa fie consultati, mediatizati si valorificati. Este o bogatie nevalorificata si foarte accesibila. Majoritatea acestora sunt oameni realizati profesional, care s-ar bucura doar pentru ca sunt bagati inseama, ca primesc o diploma, un titlu, etc, si-ar da tot ce-i mai bun in ei.

La acest subiect chiar sunteti specialist @gabescu! Pe aceste idei si altele asemanatoare se poate discuta si veni cu solutii concrete din practica noastra si a altor tari.

Ultima modificare: Duminică, 13 Decembrie 2009
Adriantot, moderator
E simplu, lasati prostiile, ca ideea de criza, politica si sistem monetar. Nu va mai duceti la vot, nu mai faceti politica, puneti mana la munca (toti) si daca e cineva care nu munceste (ca politicienii) il maziliti, sau il invatati sa munceasca prin reeducare.

De ce inginerii nu se duc la vot (spre diferenta de non-ingineri):
[ link extern ]

Ideologia:
[ link extern ] /

Miscarea:
[ link extern ]

@ajtetete, capitalismul este sistemul care nu poate gazdui toata populatia la munca, sacrificand aproximativ si permanent 10% unor conditii mizere, si totodata este sistemul care sacrifica 99% pentru 1% din populatie unor conditii subumane. Daca nu ma crezi intreaba-l pe Marx, Engels, Lenin... si Obama, Bush, Clinton (pe cat sunt ei de prostanaci cunosc aceasta realitate) daca vrei.
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2009
w0lfshad3, utilizator
Daca nu vor fi numite persoane capabile si adevarati specialisti in functiile de conducere ale diverselor agentii , regii autonome, in posturile "cheie" din ministere, nu se va face nimic! Va fi aceelasi sistem bazat pe PCR(pile-cunostiinte-relatii) in care banul public va fi cheltuit si directionat unde trebuie! Eu nu spun ca nu este normal sa ii recompensezi pe cei care au fost loiali dar este si mai normal sa te inconjuri de specialisti care sa eficientizeze economia.
Imi place guvernul Boc 3/4 ! :D. Cred ca suntem singurl stat din Europa in care ministrul Culturii provine de la o minoritate! Indiferent care este aceea! Sunt foarte curios cum va arata legea minoritatilor care se vrea a fi fost conditia de baza pentru care UDMR a acceptat participarea la guvernare alaturi de PD-L! Se intrevede o perioada foarte interesanta in 2010! Cel putin pe plan politic ...caci pe plan economic si social se stie! Va fi rau , rau de tot!B-)

Alte discuții în legătură

E momentul de a vinde, sau de a astepta ? dmh dmh in conditiile actuale, in Romania, ce parere avet, preturile la locuinte cum vor evolua ? E momentul de a vinde, sau de a astepta ? (vezi toată discuția)
Legalizarea prostitutiei si a drogurilor. e oare benefic ? Szentkiraly Boda  Laszlo Szentkiraly Boda Laszlo [b]MIHAI GRIGORE[/b] a scris: [quot] [b]romania inedit[/b] a scris: [quot] [b]jus80[/b] a scris: [quot] [b]romania inedit[/b] a ... (vezi toată discuția)