avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Idei si solutii pentru combaterea crizei politice si ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Idei si solutii pentru combaterea crizei politice si economice

Majoritatea populatiei asteapta solutii de la viitorul guvern. Toti vrem sa traim mai bine, tocmai de aceea e timpul sa constientizam importanta contributiei noastre.
Aici puteti posta posibilele idei si sugestii referitoare la combaterea crizei.

In urmatoarele zile o sa lansez si o invitatie catre consilierii presedintelui de a participa la acest topic.
Si oamenii s-au inmultit.
Cu cat mai multi oameni cu atat mai multi popi.

Stiti ce se spune despre facerea de bine...
Cateodata este foarte greu sa stii daca binele pe care il faci este chiar bine.Poti sa faci bine cuiva, dar sa faci rau altuia in schimb prin facerea de bine.

Rolul preotilor nu este neaparat de intermediari, ci de a da explicatii celor care au intrebari.Daca aveti intrebari le puteti adresa.
Din moment ce fac si ei o facultate stiu si ei ceva.

Nu cunosc momentul in care a aparut zicala despre care ati facut vorbire.
Dar daca aveti intrebari...vedeti ce v-am scris mai sus.
romania inedit a scris:

Un ateu nu poate sa distinga intre bine si rau ?

Pe tot globul sunt diferite religii, confesiuni cu asemanari si deosebiri intre ele. Tot asa sunt si multi atei. Ateii, pentru a-si forma si pastra convingerile lor de necredinta intr-o divinitate, trebuie sa aiba macar notiuni elementare de religie. Cum si cei care sunt credinciosi trebuie sa cunoasca argumentele ateilor.
Numai asa fiecare om poate sa discearna, sa judece si sa devina ateu sau credincios. Altfel suntem atei sau credinciosi doar pentru faptul ca ni s-a spus in familie cate ceva despre materialismul dialectic, teoria evolutioniosmului, biblie, creatia lui Dumnezeu, etc.
Asa ca, cel care vrea sa fie ateu va avea nevoie de preot, de profesorul de teologie.
Pe vremuri se faceau prin scoli si licee acele cercuri de matematica, de poezie, dar si de ateism. Cine a participat la asa ceva poate-si mai aminteste ca in afara cartilor de filosofie, materialism stiintific, etc., se studia si se dezbateau punct cu punct toate capitolele din Biblie. Nu are, in aceasta discutie, mare importanta ca se discuta critic, important este ca se discutau si unii chiar nu acceptau teoriile ateiste si aduceau argumente pro religie, pro credinta.
In felul acesta se poate ca "un ateu sa distinga intre bine si rau" cum spuneti dv., numai in cunostinta de cauza si nu ca ceva dat si indiscutabil.
Un ateu trebuie sa aiba convingeri pentru a fi ateu si nu este ateu numai pentru ca-i uraste pe preotii care ar trai mai bine, care cunosc mai multe limbi straine, care pot discuta aproape de la egal la egal cu foatre multi absolventi de studii superioare din alte domenii.
P.S. Nu avem nevoie de indoctrinare religioasa ci de educatie filosofica, fiindca asta este religia de fapt (in cazul fericit). Citez: "am obtinut prin filosofie sa fac ceea ce altii fac doar din frica legii", va las sa cautati autorul adevarat :P

In realitate nu exista bine si rau. Coruptia este un cuvant inventat, si in realitate politicienii nu fac nimic rau sau imoral. Suntem doar produsul propriei culturi si a indoctrinarii celor mai "luminati". Criminalii exista pentru ca sistemul ii produce prin problemele care le creeaza intentionat, fara de care nu ar putea exista. Sistemul nu poate exista fara a aplica legea minimelor pentru a crea profit. Tot acest profit creeaza principiul perisabilitatii, fara de care multe industrii ar da faliment. Credeti ca nu poate fi mancare pentru toata lumea? Sau haine? Cum se face ca mancarea si habitatul este cel mai scump. Educatie si sanatatea la pamant in era informatiei? La tehnologia de azi putem avea toti strictul necesar, fara a fi nevoie sa muncim macar! Informati-va despre "The Venus Project" si "Zeitgeist". Veti intelege daca sunteti interesat. Pentru a schimba lucrurile in "bine" trebuie doar sa realizam ca politica este irelevanta. Din pacate nu este nimic mai greu decat de a scoate masele din ignoranta si indoctrinarea sistemului institutionalizat (monetar, religios, national, profesional).
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2009
w0lfshad3, utilizator
Normal ca nu exista bine si rau. Totul depinde de punctul de vedere. Politicienii care se imbogatesc pe spinarea noastra fac un bine pentru ei si un rau pentru noi. Americanii zic de rusi ca-s rai si rusii ca americanii-s rai. Si tot asa...exemple va pot da cu caruta, inclusiv de actiuni care ar trebui sa faca bine (general vorbiind) dar de fapt ajung sa faca mai mult rau decat bine pentru simplul motiv ca nu s-a gandit prea mult cel ce le-a efectuat.
Notiunile de bine si rau exista, pentru ca altfel nu le-ati fi amintit mai inainte.
In realitatea care ne inconjoara se petrec fapte, actiuni mai bune sau mai rele.
Sigur ca nu intotdeauna ce e bine pentru unul este obligatoriu bine pentru toata lumea si invers.
Ne indeamna cineva mai sus sa ne facem o educatie filosofica, ca "nu avem nevoie de indoctrinare religioasa". Se vede din exprimare ca religia ar fi ceva rau iar filosofia ceva bun.
E o mare greseala si o tratare simplista. Religia se intrepatrunde cu filosofia ca mecanica cu fizica, ca aerul cui atmosfera, ca poezia cu literatura, etc.
Oamenii inca nu-si pot explica multe fenomene, multe lucruri ce se intampla in viata si atunci vine in ajutor filosofia si toate religiile lumii.
Uitati-va la milioanele de oameni numai din India si China, la milioanele de pelerini, la imaginile ce nu-i mai pot cuprinde in ecran.
Ce ne-am face cu acesti oameni saraci, analfabeti, fara traditii si obiceiuri mostenite (bune si mai putin bune), daca si-ar pierde maine credinta, obiceiurile, traditiile !? Ce-ar mai ramane in mintea lor ? Disperarea, raul, razbunarea, lupta!
Pentru a renunta la religie trebuie sa o inlocuim cu ceva, cu stiinta poate, cu o cultura care sa dea incredere in viata. Si-acest lucru daca se va face, nu se poate face decat treptat si pe masura dezoltarii omenirii.

Alte discuții în legătură

E momentul de a vinde, sau de a astepta ? dmh dmh in conditiile actuale, in Romania, ce parere avet, preturile la locuinte cum vor evolua ? E momentul de a vinde, sau de a astepta ? (vezi toată discuția)
Legalizarea prostitutiei si a drogurilor. e oare benefic ? Szentkiraly Boda  Laszlo Szentkiraly Boda Laszlo [b]MIHAI GRIGORE[/b] a scris: [quot] [b]romania inedit[/b] a scris: [quot] [b]jus80[/b] a scris: [quot] [b]romania inedit[/b] a ... (vezi toată discuția)