avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Buna ziua! Sunt intr-un proces de iesire din indiviziune cu fratele meu avand fiecare 1/2 dintr-o casa. Eu am locuit in casa permanent, am conservat-o, am adus imbunatatiri, am ingrijit parintii el fara sa dea nici un ban. As vrea sa cer sa mi se scada din valoarea sultei imbunatatirile aduse dar avocatul meu mi-a spus ca fratele meu poate sa-mi ceara chirie pe ultimii 3 ani pentru ca am folosit intreaga casa. Este posibil ca sa aiba el castig de cauza si sa ceara o chirie care se va compensa cu valoarea imbunatatirilor? Ce sa fac in cazul asta, pt ca valoarea sultei este foarte mare. Mentionez ca sunt in faza de apel.
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 22:10, 19 Februarie 2007
nu am intalnit pana acum in instanta faza cu chiria...pana la urma tu ai conservat si partea sa de apartament...eu zic sa ceri imbunatatirile facute de tine...sa aduci chitante de la intretinere, de la impozite si toate actele pe care le mai ai...ba mai mult eu daca m-ar supara atat de mult acest om as zice ca eu am folosit numai partea ce imi revenea mie...restul doar conservandu-l...as goli de mobila camera ce ii revine...asa arata ca cel putin camera aceea nu am folosit=o.cel putin as incerca asta.oricum ai nevoie si de martori.eu in toate procesele din instanta am vazut cum se cer si imbunatatirile, absolut tot se cere....
asa ca nu mai astepta si cere si tu
foarte bine daca el cere chirie ceri si tu imbunatatirile...oricum cred ca esti constiente ca oricat ai scadea aceste imbunatatiri din sulta aceasta tot maricica va ramane.
bafta multa!
oricum revin si iti spun ca in conformitate cu art.294 C.proc.civila " in apel nu se poate schimba calitatea partilor, cauza sau obiectul cererii de chemare in judecata si nici nu se pot face alte cereri noi"...
este adevarat ca rt 295 C.p.c prevede ca se pot cere rate, dobanzi si venituri ajunse la termen, dar in cazul tau nu se pune problema...cel mult poate cere o compensatie legala....
parerea mea e ca daca nu a cerut chirie in prima instanta , in apel aceasta este o cerere noua ce ar trebui respinsa...parerea mea
bafta multa
Ce camera ii revine?
Fiecare coproprietar este titular exclusiv asupra cotei-parti ideale, abstracte, din dreptul de proprietate asupra bunului. Nici unul din coproprietari nu este titular exclusiv al unei fractiuni materiale din bun.
A avut loc intre dumneavoastra un partaj de folosinta?
Daca da, fratele ar fi trebuit sa inregistreze contractul de inchiriere la administratia financiara.

...daca nu face dovada ca a fost impiedicat de dvs. sa locuiasca acolo si din aceasta cauza a trebuit sa-si caute alt loc in care sa stea nu va poate cere chirie...pe scurt:chiria se plateste in baza unui contract de inchiriere ceea ce nu este cazul...sau se mai pune problema daunelor interese pt. lipsa de folosinta ca urmare a conduitei dvs. culpabile...ceea ce nu poate dovedi...
indiviziunea nu este clara, doar in urma unor expertize se constata ce camera ii revine unuia si altuia, bineinteles si calea de acces o sa fie impartita in cote parti.

Alte discuții în legătură

Reducere valoare sulta vali_085 vali_085 Buna ziua! Daca am 5/8 din garsoniera si dovedesc ca am investit in acea garsoniera ma va ajuta la reducerea sultei in cazul iesirii in indiviziune. ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune manolescu_radu manolescu_radu locuim intr-un imobil(apartament) compus din trei camere.Eu sunt propietar pe doua camere iar colocatarul propietar pe a treia camera si care doreste iesirea ... (vezi toată discuția)
Valoarea sultei Vladimir44 Vladimir44 Eu, mama şi fratele meu deţinem în proprietate un apartament în Berceni: eu am 1/4, mama 1/2 şi fratele 1/4, în indiviziune. Eu am locuit (legal) singur ... (vezi toată discuția)