avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renunțare moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renunțare moștenire

Dacă fratele meu dă declarație la notar ca renunță la mostenire(un apartament la care nu sa făcut succesiunea) pt ca eu săi dau o sumă de bani el se mai poate răzgândi și să vrea partea lui din moștenire prin succesiune? Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:43, 22 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca ii dati bani, nu inseamna ca renunta. Dezbateti succesiunea si apoi faceti partaj si ii dsti sulta.
Poate renunta la mostenire daca nu a trecut mai mult de un an de la deces.
Poate renunta și după un an în sensul neacceptarii succesiunii, prin faptul că nu a facut niciun act de acceptare tacită. Însă efectul juridic e acelasi.
Renuntarea nu poate fi conditionata de achitarea unei sume de bani. Altfel este nulă.
Practic nu se poate consemna in declarație ca a primit bani.
Dacă fratele dorește, poate renunta. Dar pur si simplu. Ca ulterior ii achitați în particular o sumă de bani, este înțelegerea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunțare bunuri... suntem 4 frați, părinți decedați, unul ... CM1968 CM1968 Renunțare bunuri... Suntem 4 frați, părinți decedați, unul din frați a rămas în casa părintească, nu am făcut nici o succesiune după moartea ... (vezi toată discuția)
Buna seara,am de facut o succesiune după părinți,un apartament ... Predeluț Predeluț Buna seara,am de facut o succesiune după părinți,un apartament mostenitori eu si fratele meu,care este stabilit definitiv in alta tara,ne-am inteles să-mi ... (vezi toată discuția)
Mostenitor renunta la partea lui pentru o suma de bani. cum procedam? laurentiu valcea laurentiu valcea Buna ziua EU ,mama si fratele meu avem un apartament impreuna... Dupa moartea tatalui meu (2012),s-a facut succesiunea. Acum fratele meu doreste sa renute ... (vezi toată discuția)