avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renunțare bunuri... Suntem 4 frați, părinți ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renunțare bunuri... Suntem 4 frați, părinți decedați, unul ...

Renunțare bunuri...
Suntem 4 frați, părinți decedați, unul din frați a rămas în casa părintească, nu am făcut nici o succesiune după moartea părinților, am înțeles ca se poate sau există un art.de lege prin care fratele care locuiește deja acolo sa devina proprietar prin renunțarea celorlalți frați, prin notariat.
Eu doresc o anumita suma de bani înainte de a semna la notar renunțarea la tot ce este pe numele parintilor( adică sa nu mai am nici un fel de drept)
Este posibilă aceasta soluție ?
Trebuie specificat în acea declarație de renuntare primirea sumei in schimbul renunțării?
Atât eu cât și fratele dorim aceasta înțelegere fără a avea probleme în viitor nici unul dintre noi.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:03, 21 Septembrie 2022
daca renuntati, nu vi se cuvin bani. Sigur ca decat sa dezbateti succesiunea si apoi sa faceti partaj, mai buna e varianta propusa de dvs, numai ca se face neoficial, pe incredere.
El sa va dea banii inainte pe incredere ca dati declaratie de renuntare.
sa dati declaratia de renuntare si sa spereti ca va mai da bani apoi... iar ar fi pe incredere, dar nu stiu daca e cazul sa aveti.
am înțeles ca se poate sau există un art.de lege prin care fratele care locuiește deja acolo sa devina proprietar prin renunțarea celorlalți frați, prin notariat.

Se poate, dar succesiunea trebuie dezbatuta oricum. Renuntarile dvs nu il transforma pe frate automat in proprietar.
In cadrul dezbaterii succesorale, se vor consemna declaratiile de renuntare, si ca efect al faptului ca din 4 mostenitori, 3 renunta, fratele va ramane unic mostenitor.

Eu doresc o anumita suma de bani înainte de a semna la notar renunțarea la tot ce este pe numele parintilor( adică sa nu mai am nici un fel de drept)
Este posibilă aceasta soluție ?
Trebuie specificat în acea declarație de renuntare primirea sumei in schimbul renunțării?

Este posibila, insa legal, renuntarea la succesiune nu poate fi conditionata. Altfel, e nula absolut.
Daca v-ati inteles sa va dea o suma de bani, sa v-o achite in particular. Deci nu se poate mentiona nicio suma in cuprinsul decaratiei de renuntare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, se poate renunta la mostenire dupa trecerea perioadei ... iuliurs iuliurs Buna ziua, Se poate renunta la mostenire dupa trecerea perioadei de 1 an de la deces? (vezi toată discuția)
Se poate pierde casa parinteasca? titi marina titi marina Va salut, cu stima Parintii mei au decedat in 1994-tata si 2007-mama. Nu s-a dezbatut succesiunea dupa niciunul dintre ei. Suntem 4 frati. Unul dintre frati ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune Pompilui Avram Pompilui Avram Ca si mostenitor care urmeraza sa fac succesiune , pot renunta la succesiune in favoarea fetitei mele majore , iar aceasta sa devina direct proprietar ? (vezi toată discuția)