buna ziua!
un amic de-al meu,a primit "o oferta" din partea unei banci ,banca care il ajuta sa isi poata plati cardul de credit restant printr-un nou contract de credit............
dar se cer in schimb pe langa adeverinta si urmatoarele:
Fisa fiscala pentru anul precedent (sot- sotie)
Certificat fiscal - de la Directia Taxe si Impozite a Primariei localitatii de domiciliu.
De ce mai vor bancile asa documente?!,bancile si sistemul ne-au bagat in Biroul de Credit,se vede negru pe alb ca suntem datori............stiu ca bancile fac legea.......ca doar sunt profesionisti...........dar a restructura un card in credit si a se cere atatea pe langa o adeverinta de salariu.........nu este prea mult?!...........
contractul de card se v-a rezilia prin noul contract de credit,nu?!in ce conditii reziliaza banca un contract?!
am cerut si eu sa vad contractul de card ca sa vad ce scrie,si inca nu il am........dar am sa ofer informatii imediat ce o sa le am......
Bancile sunt obligate conform normele BNR de anul trecut sa ceara fisele fiscale ca si masura de siguranta si verificare a veniturilor declarate ( adica efectiv verifica prin declaratiile fiscale respective daca veniturile pe care le-ati declarat la banca sunt conforme cu cele declarate la fisc):D
Cardul nu are legatura cu creditul. Va puteti pastra acelasi card ca si suport fizic. Vor fi insa conturi suplimentare (1 sau 2 , dupa caz) in functie de valutele in care faceti acel contract de credit. La aceste conturi puteti atasa acel card. Tehnic este foarte simplu.B-)
va faceti credit ca sa platiti comisioanele si creditul de pe card?X-( aoleu cate comisoane la comisioane veti plati.....nu se merita. va sfatuiesc sa gasiti alta solutie, pt ca astfel veti plati cel putin triplu suma pe care ati avut-o initial pe card.
stiu ca nu are legatura una cu alta
dar este propunerea bancii
de a "ajuta" printr-un credit de nevoi personale ca sa se stinga si inchida cardul
am intrebat in mesajul meu,ptr ca astea sunt bancile
au mereu "solutii" ptr oameni care nu mai pot platii
toata lumea este disperata,dar banci atat de disperate..........ma lasa fara cuvinte!
oare sa ne aducem aminte cand spunea BNR-ul ca nu este bine ce face o banca:"sa dea credite cu BI etc,etc".........au sarit bancile in capul BNR si au spus ca au bani in excessss.............si acum au bancile bani,dar ii tin la ciorap ca sa nu mai piarda
criza asta este buna,pe unii ii invata unde au gresit,pe altii ii ingroapa..........tine de sansa!..........de a avea zile ca sa platesti toate datoriile!
tocmai asta intrebam cat este de "legal" din partea bancii sa faca o asemenea oferta atata timp cat esti restant,figurezi in toate bazele posibile.........si totusi o banca te mai poate "ajuta"...........asta intreb,cat este de "normal" un lucru atat de "anormal",intr-o asa de tara "perfecta"...........
trimiteti prin email la biroul de credite o cerere si verificati care este situatia inscrierii de neplata in cazul dvs.
nu cred ca ati fost raportat la biroul de credite pt cardul de credit neachitat. pt ca nu au baza legala majoritatea acestor tipuri de contracte deci nu va pot actiona in instanta pt a recupera debitul. Se utilizeaza acest tip de contract pe care vi l-au propus dvs si pe care in caz de neplata va pot executa silit:">
daca nu ati reusit sa platiti o suma minima de plata... cum veti putea plati rata lunara cu costuri mult mai mari?#-o