avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

.....as vrea sa stiu si eu dc ...desi am doar 11 luni lucrate si in luna a 12 mi-am platit din mana asigurarile de sanatate daca am vre-o sanasa sa beneficiez de indemnizatie de crestere copil. Din cate am auzit exista in lege un fragment care daca este interpretat ar putea duce la raspunsul ca pot beneficia de acei banii( este adevarat)....
Mai exact eu am lucrat pana pe 30 iulie....din 5 septembrie am inceput in alta parte iar bebelul l-am nascut pe 22 august.
Astept va rog daca se poate un raspuns urgent pt ca imi expira cele 60 de zile termen de depunere dosar.
Va multumesc
Crisitna FILOFI
Cel mai recent răspuns: stefcriss2002 , utilizator 10:40, 8 Decembrie 2009
Conditia legala este sa obtineti venituri impozabile din activitati profesionale in 12 luni anterior lunii in care se naste bebe. Din ceea ce relatati dumneavoastra rezulta ca luna august ati avut intrerupere deci din septembrie pana in iulie (luna anterioara nasterii copilului) aveti doar 11 luni.
Va rog sa ma corectati daca am inteles gresit.
DA ATI INTELES CORECT ,IDEEA ESTE CA IN MOMENTUL IN CARE M-AM INTERESAT IN STR. HAMBARULUI MI S-A SPUS CA DACA AM ASIGURARILE E SANATATE PLATITE AM DOSARUL IN REGULA...IAR LA DIRECTIA DE ASISTENTA SOCIALA MI S-A SPUS CA DACA AM DOAR 11 LUNI EXISTA POSIBILITATEA FACAND O CERERE CU ARTICOLUL DIN LEGE CARE POATE FII INTERPRETAT CA SI CU CELE 11 LUNI LUCRATE POTI BEBENFICIA ..POT INCERCA SA DEPUN DOSARUL SI SA STEPT.....
m-ai atsept un raspuns de la dumneavostra ma clar si mai concis cu ptrivire la ce v-am relatat a 2 a oara.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de o luna luat de tata penesmaria penesmaria Buna ziua! Am optat pentru CCC 1 an. Pe 12 septembrie implineste 1 an. Tatal vrea sa stea o luna acasa. In perioada 12 august- 12 septembrie ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de contract prenatal? Muta Muta Bună seara.Am o nelămurire.Sunt angajată de pe data de 24 septembrie 2018, și bebe trebuie să se nască în luna august 2019.Mentionez că am lucrat ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei de maternitate Dan Ioana Dan Ioana Buna ziua! Ma numesc Ioana si as dori sa stiu daca in cazul meu voi primi sau nu indemnizatia de maternitate. Eu am contract de munca din data de 1 feb 2009 ... (vezi toată discuția)