avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent

Buna ziua
Intrebarea mea este daca bebe s-a nascut bebe pe 17 iulie 2018 cand ár trebuii sa ma intorc la munca tinand cont ca tata nu va luna o luna concediu?!Cand sa ma intorc ca sa beneficiez de stimulent? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:15, 22 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Art. 7 din OUG 111/2010
...
2) Pentru persoanele care obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel puțin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, stimulentul de inserție se acordă astfel:
a) până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani;
b) până la împlinirea de către copil a vârstei de 4 ani, în cazul copilului cu handicap, fără a beneficia în această perioadă de prevederile art. 31 alin. (1) și (2).
(3) În cazul persoanelor care beneficiază de indemnizația lunară și solicită dreptul la stimulent de inserție, plata acestei indemnizații se suspendă.

Cererea de revenire la serviciu o depuneti in jurul datei de 17 Aprilie ( cu 30 de zile inainte de revenirea la serviciu), urmand a reveni la serviciu inainte de 17 Mai.
In maxim 15 zile de la revenirea la serviciu trebuie sa anuntati Primaria de acest lucru si sa depuneti cererea pentru acordarea Stimulentului.

Puteti intreba la primarie care este procedura exacta, cand trebuie sa depuneti actele pentru a primi stimulentul.

Tatal indeplineste conditiile de a primi indemnizatia?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2020
Ionut.ion, utilizator
Da insa nu poate lua o luna
Atunci sa anunte primaria ca nu doreste sa beneficieze de luna ce-i revine...trebuie depusa o declaratie...va ajuta dumnealor.
Mamica2019 a scris:

Da insa nu poate lua o luna


În acest caz, o luna nu veti primi stimulent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tipurile de concedii copil Raffaello Raffaello Buna seara, Sunt insarcinata si imi doresc sa procedez in felul urmator: 1. Sa merg la servici pana in momentul nasterii (postul pe care il ocup imi ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie gorgan cristian gorgan cristian este in drept sa beneficieze de stimulent de insertie persoana care s-a intors la servici cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea varstei de 2 ani a ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie Tonia30 Tonia30 Buna ziua. Ca sa primesc stimulentul de 500 de lei de la primarie stiu ca trebuie sa ma intorc la serviciu pana sa implineasca copilul 1 an. Daca fetita mea ... (vezi toată discuția)