avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prescrierea orelor suplimentare de.munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prescrierea orelor suplimentare de.munca

Buna.seara.
V-as ruga sa-mi spuneti daca orele suplimentare neplătite salariaților dintr-o firmă pot fi prescrise după un anume timp?au trecut 5 ani si noi încă asteptam sa ne fie plătite drepturile
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:19, 23 Ianuarie 2020
Buna seara ,
Nu exista o prescriere a orelor suplimentare. Este obligatia angajatorului de a tine evidenta orelor de munca prestate de catre fiecare salariat.
Orele de munca suplimentara trebuie recompensate cu echivalentul de ore libere platite in urmatoarele 60 de zile .
In cazul in care compensarea cu ore libere nu este posibila in termenul prevazut, salariatul trebuie sa primeasca, in luna urmatoare, un spor la salariu corespunzator cu durata muncii suplimentare. Acest spor se stabileste prin negociere, in cadrul contractului colectiv de munca sau al celui individual.
costel01 a scris:

Buna.seara.
V-as ruga sa-mi spuneti daca orele suplimentare neplătite salariaților dintr-o firmă pot fi prescrise după un anume timp?au trecut 5 ani si noi încă asteptam sa ne fie plătite drepturile
Va multumesc anticipat

Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2020
Cristinel Horeanu, Consilier juridic
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata repausului saptamanal pentru lucrul in ture gigione01 gigione01 Am lucrat aproximativ 20 de luni in ture 12 cu 24 liber. Niciodata nu am avut 48 de ore repaus saptamanal si am lucrat in toate zilele de sarbatori legale in ... (vezi toată discuția)
Recompensare ore suplimentare blaulilien blaulilien Exista in legislatia muncii un termen de prescriere, ( adica un numar de ani dupa care acestea nu mai sint valabile ) pentru orele suplimentare acumulate pe ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare ozim ozim Buna ziua Lucrez la o firma de telecomunicatii de 12 ani,departamentul Service.In ultimii 10 ani ,am efectuat o data la 2 luni cate o saptamana de “serviciu ... (vezi toată discuția)