Bună! Am 23 de ani, tatăl meu a murit acum 4 ani.Inainte de a pune întrebarea principală vreau sa spun că tatăl meu și împreună cu mama mea am stat într-un apartament aflat pe numele bunicului meu (tatăl lui tata). Vreau sa stiu daca am șansă să i-au acuma o parte a tatălui meu din partea tatălui lui? Precizez ca doar bunicul mai este în viața si o soră de-a tatălui meu
daca bunicul e in viata si casa e a lui , care parte sa luati ? veti mosteni partea ce i se cuvenea tatatlui, dupa decesul bunicului, cu conditia ca bunicul sa mai aiba casa in proprietate la data decesul sau. Daca o instraineaza intre timp, nu mai aveti ce mosteni.
Bunicul traieste, iar fiecare dispune de bunurile sale dupa cum doreste, in timpul vietii.
Succesiunea este deschisa prin moarte, prin urmare, dumneavoastra veti mosteni cota-parte a bunicului, daca acesta nu o instraineaza , in timpul vietii.
Orice pact asupra unei succesiuni nedeschise este lovit de nulitate absoluta.
Numai dupa ce survine un deces putem discuta de transmiterea patrimoniului defunctului, prin mostenire.
Poate fi perfectat un contract de intretinere, daca bunicul decide, in acest sens.
Insa in sarcina dumneavoastra se va naste o obligatie contractuala de intretinere, care, de principiu, subzista pana la decesul bunicului dumneavoastra.
Veti fi efectiv obligat sa ii asigurati subzistenta.
Buna ziua,
Imobilul a fost cumparat de bunici in perioada casatoriei?
Bunica mai traieste?
Daca bunica nu mai traieste s-a dezbatut succesiunea de pe urma acesteia?
Functie de toate aceste conditii aveti sau nu posibilitatea sa luati partea tatalui.
Mostenire
lauz
Bunica fiind decedata,bunicul meu poate lasa mostenire unuia dintre copii intrand in posesia mostenirii doar dupa moartea bunicului.Ceilalti frati pot ataca in ... (vezi toată discuția)
Testament
Lav_28
Buna ziua,
Va rog să mă ajutati in situația:
Mătușa mea (fara copii, sot decedat, părinți decedati) mi-a lăsat intr-un testament incheiat la notar ... (vezi toată discuția)