avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cine plateste ca mama a fost oprita la vama?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cine plateste ca mama a fost oprita la vama?

Buna ziua,

Va prezint pe scurt situatia:
Impreuna cu mama mea, 82 de ani, am contractat o excursie de revelion in Bulgaria.

Deoarece mama nu are pasaport, am discutat cu fetele de la agentie si mi s-a spus ca se poate merge si cu "buletinul". Acest raspuns l-am primit de 3 ori, de 2 ori la inscriere - platit in rate - si o data la telefon, in 28 dec, cu o zi inainte de plecare. Pe mama am inscris-o cu buletinul ( documentul vechi), asa cum ni s-a precizat ca "se poate".

La vama cu Bulgaria, mama a fost oprita si coborata din autocar deoarece ii trebuia o carte de identitate si nu un "buletin". Evident ca trebuit sa renunt si eu la excursie, caci nu puteam sa o las pe mama in vama, singura.

Drumul inapoi acasa l-am suportat din fonduri personale.

As dori sa stiu ce daune pot cere agentiei deoarece la inscrierea in excursie, nimeni nu a sesizat faptul ca actul mamei nu este valabil si ca ii trebuie carte de indentitate.
M-am gandit si la o alta situatie....daca as fi mers la agentie cu carnetul de conducere, oare m-ar fi inregistrat? Poate nu toata lumea cunoaste legislatie? la 82 de ani....nu prea cred....
Sau daca mergi la banca si vrei sa deschizi un cont cu cardul de sanatate, nu e datoria functionarului sa te refuze si sa te avertizeze?

Da, intr-adevar, dupa avertizare, e datoria mea sa ma pun la punct cu actele...

Cum e posibil sa intocmesti un contract atunci cand actul care ti se prezinta nu e valabil? Banii i-au incasat prin urmare intocmind un contract cu acte nelegale.

Precizez ca nici in contract nu se specifica care anume acte sunt necesare- se mentioneaza doar "documentele necesare calatoriei".

Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Sejur ratat de revelion 2023 mihaic99 mihaic99 Buna ziua, In urma unui sejur ratat de Revelion 2023 cu o mare companie de turism, avem toate motivele sa ne cerem banii inapoi si daune morale in cuantum de ... (vezi toată discuția)
Intrarea in tara a unui minor katy2010 katy2010 Buna.Eu am 17 ani si momentan sunt cu mama in Germania,in vacanta.Peste aprox 2 sapt trebuie sa merg inapoi in Romania.Intrebarea mea este: la vama,pentru a ... (vezi toată discuția)
Calatorie din spania in romania minor neinsotit, 17 ani tudorachenicoleta tudorachenicoleta buna seara!!am si eu o intrebare in ziua cand implinesc 18 ani imi expira buletinul,as putea pleca in romania cu cateva zile pana implinesc 18¿¿as ... (vezi toată discuția)