Buna ziua
Am terminat procesul de divort,acum sint in proces de partaj ( fostul sot l-a deschis),in care imi cere bani pentru investitiile facute in apartament( noi impreuna am facut anul trecut un credit cu care am zugravit apartamentul mamei mele unde am locuit),dar nu in ultimul rind imi cere sa-l scot din contractul facut cu banca( este facut pe 10 ani).
Avocata lui m-a sunat aseara sa mi spuna ca ne putem vedea sa-mi dea o hotarire de divort si poate pina la procesul din data de 15.12. reusesc sa ma duc la banca sa-l scot din acte citez " pentru ca sa renunte la acest capat de acuzare" :(.
Intrebarea mea este : De ce insista cu asemenea vehementa aceasta avocata la scoaterea lui din contractul cu banca,atita timp cit judecatoarea i-a spus data trecuta ca dinsa nu ma poate obliga legal in nici un fel sa il scot din acte,asta raminind la latitudinea si aprecierea mea? Poate sa-mi faca ceva?
Mentionez ca de la bun inceput eu am spus si in fata avocatei lui,cit si lui ca nu am pretentie sa-mi plateasca sau sa-l pun sa plateasca ratele,atita timp cit apartamentul este al mamei mele si implicit familia mea se foloseste de aceste imbunatatiri.Oricum vreau sa fac acest lucru,dar trebuie sa-mi schimb C.I. cu numele pe care l-am avut anterior casatoriei, pentru ca nu mai vreau sa am vreo legatura cu fostul .
La urmatorul termen trebuie sa 'tirasc' si niste martori ( lucru pe care am incercat sa-l evit,nu mi se pare normal sa -ti speli rufele in public),acesta fiind si un mod al meu de razbunare la adresa fostului( este obsedat de acel credit ).
Da,am fost oarecum prevazatoare si am dus actele pentru alt girant,dar cei de la banca au spus ca imi trebuie doar hot.de divort( daca este necesara si cea cu partajul cu atit mai bine,pt. ca nu vreau sa ma grabesc cu scosul lui din acte,fiind obsedat de asta,este un mic fel de a ma razbuna pe el).
In ceea ce priveste martorii ca i-am dat banii este mai greu cred pt. ca la acel moment eram amindoi in casa,singura solutie fiind sa-l iau repede in fata judecatorului( nu prea stie sa reactioneze la secunda,daca il iei tare) si mai pot sa pun un martor ,dar nu cumva este marturie mincinoasa?
Poate sa spuna doar ca stie de la mine?
Dovezi ca ratele sint platite de mine sint toate chitantele pe care apare numele meu(nu a fos niciodata la banca sa duca banii de rate).
Aceasta razbunare se poate intoarce impotriva dv. cu varf si indesat; pana sa va ganditi cum sa-i platiti lui mai bine va ganditi cum sa nu platiti dv. prea mult.
Ca eu nu cred si pace ca banca il va scoate din dosarul de credit si el va da in judecata sa mai impartiti si creditul ala si alt proces si alte cheltuieli de judecata.
Daca mai face si dovada ca ati spus ca il scoateti si nu l-ati scos... :(
Sigur, dv. puteti cantari ce e mai important: razbunare sau linistea dv.
marturie mincinoasa e daca declara martorul ca a fost de fata. cum nu a fost, spune doar ce a auzit, nu stiu cat o sa conteze, dar atat puteti face in privinta celor 700. in ceea ce priveste ratele, pe langa chitantele pe numele dvs, un martor poate declara ca nu a mai contribuit de cand a parasit domiciliul etc
in privinta contractului, nu consider ca va razbunati, atat timp cat l-ati incheiat impreuna cu banca si nu aveti de nici un fel obligatia de a-l scoate inainte de partaj.
in schimb, ar fi bine sa va intelegeti cu fostul in privinta partajului, mai ales daca cererea lui nu e exagerata si cu aceasta intelegere sa va prezentati la tribunal la prima infatisare. altfel, cheltuielile de judecata vor fi muuuult mai mari. pe principiul "cand doi se cearta, castiga al treilea", in cazul asta- statul
Martorul poate sa spuna ca a auzit ca domnul a primit si luna de pe cer pe langa cei 700 euro - marturia lui nu va fi retinuta de catre instanta deoarece sumele mai mari de 250 lei se dovedesc cu inscrisuri.
Exista exceptii de la aceasta regula (si nu mai e 250 de lei, ci 250:10000), iar doamna cred ca e clar ca a fost in imposibilitate morala de a face un inscris.
Se poate dovedi, in acest caz, exclusiv prin martori.
E numai o parere, important e sa convinga si instanta, evident.
Partaj intre soti
sofiamaria
Buna ziua, va rog frumos cine ma poate ajuta cu o nelamurire. inainte de casatorie detineam un apartament pe numele mamei mele, apartament care l-am vandut ... (vezi toată discuția)