avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... profesor denigrat in consiliu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

profesor denigrat in consiliu

Este normal ca directorul unei scoli sa aduca la cunostinta unui professor continutul reclamatiei unui parinte in consiliul profesoral, in fata a 50 de persoane, avand in vedere ca parintele nu a atasat nicio dovada la reclamatie? Este normal sa-l ameninte cu cosiliul de administratie si infiintarea unei comisii de cercetare disciplinara, in lipsa oricarei dovezi? Este normal sa-i ceara tot profesorului probe pt a se apara- subiectele, baremele, lucrarile copiilor- in masura in care reclamantul nu a scris nici care dintre cele 6 intrebari le la test ar fi fost ,,gresita'' (acesta fiind subiectul principal al petitiei)si nu alatura reclamatiei niciun fel de proba? Este normal sa mi se spun[ ca probele le va face acum- cerand declaratii de la doi elevi pe care i-as fi jignit cand mi-ar fi spus ca subiectele sunt gresite- si apoi va face comisie de cercetare disciplinara?
Consider toate aceste lucruri abuzive, insa va rog sa imi spuneti daca au vreo indreptatire legala! Va rog sa imi spuneti daca aceste fapte pot face obiectul unui process penal.
Multumesc, C.Savu
Cel mai recent răspuns: Savu C. , utilizator 11:23, 25 Ianuarie 2020
faptul ca parintele nu a adus dovezi e irelevant in acest moment. el are dreptul sa reclame in scris, iar conducerea unitatii de invatamant are obligatia sa cerceteze (Legea educatiei, 1/2011, art. 280 alin 3). e legea care va guverneaza activitatea, ar fi trebuit s-o stiti.
cat despre modul in care s-a discutat, tonul vocii, dar si sensibilitatile celor implicati nu cred ca e cazul sa opinam.
Desigur, profesorul e obligat s[ se supuna unei cercetari disciplinare, daca este cazul, dar cercetare disciplinara nu inseamna sa defaimezi omul in consiliu, ci sa urmezi etaple legale ale acestui demers. Pentru ca daca se constata ca subiectul a fost correct si omul a respectat programa, si daca se mai constata si ca din sute de elevi cati a avut acel professor in 20 de ani...l-a reclamat unul acum ca ar fi gresit subiectul,iar subiectul este correct, s-ar putea ca tu , ca manager care hartuiesti sa agresezi psihologic oamenii sa ai de platit niste daune morale la final. Stiu foarte bine legea educatiei, asa de bine incat nu cred ca ea poate deveni un pretext pentru ca un director sa scape de profesorii incomozi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezentare în fata comisiei de disciplină a profesorului căzut în dizgrație la părintii elevilor victor1906 victor1906 Buna seara. Sunt profesor de matematica la colegiu, și în urmă ședinței de consiliu de administratie sa luat hotărârea să mă prezint în fata ... (vezi toată discuția)
E permis ca elevul sa primeasca test din materie nepredata? zanaisa zanaisa Va rog sa imi spuneti daca este legal sau normal ca un elev sa primesca test din materie nepredata ,ci conspectata din manual, deci neexplicata si ce ar ... (vezi toată discuția)
Ancheta disciplinara mihaela_h mihaela_h Buna seara Sunt profesor si am o problema. La sfarsitul acestui an scolar am fost tinta unei anchete desfasurata de inspectoratul scolar in urma unei ... (vezi toată discuția)