avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dobândire drept proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dobândire drept proprietate

Bună ziua! Un vecin pe baza unui contract din spusele lui a închiriat un teren care aparținea statului. L-a folosut timp de 30 de ani și acum dorea sa îl cumpere, dar ii spusese cineva ca după 30 de ani ar putea dobândi dreptul de proprietate. Îmi puteți spune ce opțiuni are și ce procedura ar fi de urmat în acest sens? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: minunat , utilizator 12:03, 25 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
daca timp de 30 de ani a avut contract de inchiriere , poate sa-l cumpere de la proprietar, doar daca acesta doreste sa il vanda.
Alta optiune nu exista.
Va mulțumesc! Asa am zis și eu, dar nu eram sigura.. Deoarece el susține ca i-ar fi spus cineva ca l-ar dobândi în alt mod decât prin cumpărare dacă au trecut 30 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere drept de proprietate de proprietarul cladirii de deasupra terenului eagle_free eagle_free Buna ziua. As dori si eu o indrumare in legatura cu o problema referitoare la un teren, proprietate a primariei. Situatia se prezinta in felul urmator: Un ... (vezi toată discuția)
Mai exista legea de preemtiune ? Sufletdecaine Sufletdecaine Fiul unui vecin de al meu, in urma succesiunii a primit doua camere din imobil. Pe de o parte ginerele sau anunta Politia la 112 ca doreste sa faca ... (vezi toată discuția)
E mai rentabila concesionarea decat aportul cu un teren in firma ? olden olden in cazul unei investiti pe un TEREN CONCESIONAT se poate pune sechestru pe teren daca exista o CONCESIONARE pe 20 de ani indiferent cui apartin DEBITELE - ... (vezi toată discuția)