avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta apropirere casa de proprietatea vecina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta apropirere casa de proprietatea vecina

Buna ziua.

Sunt in faza de "ganduri ... iluzii" premergatoare sau nu, construirii unei mici locuinte (case) in comuna Bod, langa Brasov. Terenul pe care doresc sa amplasez casuta (circa 60 mp, doar parter | 7m x 9m) are frontul stradal de circa 16m. Casa doresc sa o amplasez cu latura mare (9m) paralela cu frontul stradal ... acum vine intrebarea mea (preluata de la arhitect):
Ma pot apropia la 1m de propriatatea vecina? mentionez ca pe zidul pe care-l doresc la aceasta distanta de vecin, nu am niciun fel de ferestre, usi etc. Deasemenea, mentionez ca pe proprietatile vecine nu sunt constructii, nici imprejmuiri.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sorin.bv , utilizator 05:20, 28 Ianuarie 2020
Buna ziua,
DA, va puteti apropia, daca nu aveti ferestre de vedere, la 60 cm.
Temeiul de drept este Art. 612 C.Civ.
Distanţa minimă în construcţii
Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casele fara acoperis cu terasa deasupra la ce distanta de ... MGMD MGMD Casele fara acoperis, cu terasa deasupra, la ce distanta de fondul vecin se pot construi? ma confrunt cu asa ceva la 1m de linia de hotar. rog raspuns legal, ... (vezi toată discuția)
Probleme de proprietate garbiny garbiny Buna ziua,am 3 intrebari: 1. Conform Noului cod civil,art.612:” Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului ... (vezi toată discuția)
Problema cu vecinii mariusmeee mariusmeee Buna ziua, am niste vecini problematici, care si-au construit o casa.Vreau sa va intreb urmatoarele : 1).ce distanta trebuie sa fie intre o casa nou ... (vezi toată discuția)