avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Trecere copil pe numele prietenului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Trecere copil pe numele prietenului

Cum pot trece fata pe numele viitorului soț? Am o fetita cu altcineva si vrem sa o trecem in certificat unde are linie la data pe viitorul soț. Ce trebuie facut? Cum putem rezolva această problema? Ce pasi trebuiesc urmat i?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:53, 25 Ianuarie 2020
Buna ziua,
DA, sotul poate sa adopte minorul.
Cum? Unde trebuie sa mergem sa il recunoască?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La starea civila, il poate recunoaste pe copil. printr-o simpla declaratie devine tatal copilului, Insa ar fi vb de un fals in declaratii, daca nu si-l asuma, copilul va trebui adoptat, iar asta se face in instanta.
Va trebui ca sotul sa se adreseze judecatoriei cu cerere de adoptie.
Apel;ati la dgaspc, ei va asista pe parcursul procesului de adoptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume copil simi7705 simi7705 Buna ziua. Am si eu o intrebare pentru dvs. In luna aprilie urmeaza sa scot actele la starea civila cu viitorul meu sot. Eu am o fetita in varsta de 6 ani, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! bebe de 6 luni nu a fost recunoscuta de tata la nastere. ... madalina.b@hotmail.com madalina.b@hotmail.com Buna ziua! Bebe de 6 luni nu a fost recunoscuta de tata la nastere ( nefiind casatoriti , fetita este pe numele meu si liniuta la tata ). Mentionez ca suntem ... (vezi toată discuția)
Recunoaștere copil buna ziua.as dorii sa va întreb si eu ceva. ... Ioana04 Ioana04 Recunoaștere copil Buna ziua.As dorii sa va întreb si eu ceva. Am o fetita de 2 ani si 7 luni,care este trecută doar pe numele meu.In certificatul ei,la ... (vezi toată discuția)