Împreună cu prietenul meu, vrem să ridicăm o casa pe terenul lui (mostenire de la bunici). As vrea sa stiu ce drept are fiica lui majoră( cu care nu ține legatura) din alta căsătorie asupra acestei case sau cum anume sa procedăm ca nu cumva in cazul decesului viitorului soț, sa ma trezesc ca termin de construit casa..si ma da afara fiica vitrega( sau orice alte variante). Am vrea ca aceasta casa sa ii ramana mostenire dar după ce murim amândoi. Stiu ca suna urât...Dar vreau sa stiu daca sa ma bag in asa ceva... Abia am iesit dintr un partaj, casatoria nu e o prioritate pentru noi, avem unde sta dar am vrea o casuta la tara...
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă prietenul e proprietarul terenului, și autorizația de construire va fi emisă tot pe numele său.
Deci, legal, constuctia va fi bunul său propriu.
În caz de deces și dacă nu va casatoriti, casa si terenul vor fi mostenite in totalitate de fiică.
Dvs veti avea doar un drept de creanta asupra îmbunătățirilor aduse.
Sub acest aspect, o soluție ar fi ca dupa terminarea casei, prietenul să vă constituie un drept de uzufruct viager asupra imobilului. Cat timp veti fi în viață, veti avea dreptul de a locui în imobil,chiar dacă la un moment dat fiica va moșteni.
Dacă va casatoriti, veti moșteni și dvs 1/4 in calitate de sotie supraviețuitoare, urmând a fi coproprietara cu fiica prietenului.
Buna seara,
daca nu sunteti casatoriti dumneavoastra nu aveti niciun drept asupra bunurilor lui.
Daca veti construi acea casa incercati ca toate actele sa fie facute pe ambele nume astfel incat sa aveti 1/2 din constructie putand, in situatia cand el ar deceda inaintea dumneavoastra, sa solicitati pentru partea dumneavoastra un drept de superficie de la fiica lui, mostenitorul de drept.
Daca suntei casatoriti, veti avea dreptul la 5/8 din intreaga casa si 1/4 din intreg teren daca el decedeaza inaintea dumneavoastra.
Ca fiica vitrega sa va mosteneasca si pe dumneavoastra va trebui sa incheiati un testament prin care sa testati totul in favoarea ei asta daca nu aveti copii din alta casatorie sau parinti in viata.
Succesiune
labuta
Mama are casa cumparat de tatal ei.Sa castorit de doua ori avand din fiecare csnicie cate un copil.La decesul tatalui meu vitreg, vin si eu la mostenire sau ... (vezi toată discuția)