avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul muncii - detașarea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul muncii - detașarea

Ce înseamnă a se detașa de la un angajator la alt angajator?
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:34, 26 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Detaşarea este definită în Codul Muncii la art. 45, si reprezintă:„Actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia. În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului.”
Detaşarea presupune o cesiune temporară şi parţială a contractului individual de muncă.

Detasarea este un act de modificare unilaterala a contractului individual de munca,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare de la o societate la alta elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cum se face detasarea de la o societate la alta. Care sunt conditiile ? este necesara o noua fisa medicala pentru angajatii ... (vezi toată discuția)
Clauza cim - lucrul la teri Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Este ok sa se treca in CIM la locul muncii, \"lucrul la terti\", sau pe santiere? Intreb pentru ca am salariati care sunt angajatii mei, dar ... (vezi toată discuția)
Detasarea de la un compartiment la altul in aceiasi unitate validunca validunca detasarea se poate face in aceiasi unitate de la un compartiment la altul cu schimbarea felului munci, functie, program de lucru , postul pe care urmeaza sa il ... (vezi toată discuția)