avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM

Buna ziua!
As vrea sa stiu si eu atunci cand se face un CIM pe o perioada de proba se numeste antrecontract?sau e un contract care dupa perioada asta se va continua.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 17:59, 8 Decembrie 2009
NU exista notiunea de CIM pe perioada de proba.
Perioada de proba face parte integranta din CIM, este considerata vechime in munca, se plateste, se vireaza contributii. Are acelasi regim cu activitatea efectiva. Nu se incheie contracte separate.

In cadrul unui CIM exista un capitol in cadrul caruia se specifica perioada de proba. Si atat!

Restul e ......... abuz
EUGENIA1981 a scris:

Buna ziua!
As vrea sa stiu si eu atunci cand se face un CIM pe o perioada de proba se numeste antrecontract?sau e un contract care dupa perioada asta se va continua.
Multumesc anticipat.

Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 30 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.
Perioada de probă constituie vechime în muncă.

Posibil ca acel c.i.m. sa fie incheiat pe durata determinata, urmand a fi modificata durata acestuia in nedeterminata in functie de performantele salariatului respectiv.
Nu exista in Codul Muncii notiunea de precontract, dar practica bate legea...;)
Contractul de munca incheiat din prima zi de lucru, in baza tuturor documentelor necesare (dintre care si nu se limiteaza la: copie diploma, fisa de aptitudine, etc.), prevede o perioada de proba, asa cum a mentionat distinsul domn Freeelis.
Pe perioada de proba sau la sfarsitul ei, contractul poate inceta printr-o notificare facuta de una dintre parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca (determinat,nedeterminat) ContSters390414 ContSters390414 Nu demult,am fost angajata,la o firma.Perioada de proba a fost de trei luni.Dupa perioada de proba, nu mi s-a incheiat contractul pe perioada nedeterminata,cum ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu perioada de proba tutuvicky tutuvicky Buna ziua. Am o firma in care oameni vin si pleaca. As vrea sa stiu daca mai exista contractele de munca cu perioada de proba intre 5-15 zile. Sau daca ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba - drepturile salariatului GoodnightLady GoodnightLady Bună, Vin cu o întrebare pe care am mai regăsit-o în forum, însă în cadrul unor discuții vechi care probabil nu mai sunt de actualitate, având ... (vezi toată discuția)