Moștenirea după tata conține și acțiuni la un SRL cu datorii, ce se întâmplă cu acestea după decesul asociatului? Nu doresc să dezbat succesiunea și pentru ele
Bună ziua. Tatăl meu decedat a fost asociat 50% și administrator la o societate comerciala. Aceasta societate nu a mai avut activitate din anul 2014, după cum am vazut pe site ul risco, dar are datorii. Nu știu către cine, stat sau privați, probabil ambele. Ce se întâmplă cu aceste acțiuni și mai ales cu datoria, eu nefiind interesat, evident, sa fac succesiune pt acestea. În schimb exista alte active pt care doresc succesiune. Mulțumesc.
Societatea este un srl și nu cred ca în statut este ceva stipulat cu privire la moștenitori. Adevărul este ca tatăl meu nu a mai avut nici o activitate legata de aceasta firma de aprox. 10 ani, nu a semnat nimic, nu a participat la nici o ședință etc. Sa înțeleg ca în momentul succesiunii preluam atât bunurile deținute de tatăl meu cât și datoriile acumulate de aceasta firma? Și dacă în momentul succesiunii nu pomenesc nimic de aceste acțiuni avute de tatăl meu?