avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenirea după tata conține și acțiuni la un SRL ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenirea după tata conține și acțiuni la un SRL cu datorii, ce se întâmplă cu acestea după decesul asociatului? Nu doresc să dezbat succesiunea și pentru ele

Bună ziua. Tatăl meu decedat a fost asociat 50% și administrator la o societate comerciala. Aceasta societate nu a mai avut activitate din anul 2014, după cum am vazut pe site ul risco, dar are datorii. Nu știu către cine, stat sau privați, probabil ambele. Ce se întâmplă cu aceste acțiuni și mai ales cu datoria, eu nefiind interesat, evident, sa fac succesiune pt acestea. În schimb exista alte active pt care doresc succesiune. Mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ralexa2007 , utilizator 18:32, 26 Ianuarie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Societatea este un srl și nu cred ca în statut este ceva stipulat cu privire la moștenitori. Adevărul este ca tatăl meu nu a mai avut nici o activitate legata de aceasta firma de aprox. 10 ani, nu a semnat nimic, nu a participat la nici o ședință etc. Sa înțeleg ca în momentul succesiunii preluam atât bunurile deținute de tatăl meu cât și datoriile acumulate de aceasta firma? Și dacă în momentul succesiunii nu pomenesc nimic de aceste acțiuni avute de tatăl meu?
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2020
ralexa2007, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere fortata firma marian1968 marian1968 Buna ziua! As dori citeva lamuriri fata de urmatoarea situatie: -in 1991 am infiintat o firma(SRL) cu administrator unic care functiona intr-un spatiu al ... (vezi toată discuția)
Mostenire auto inregistrat pe firma lianeamtu61 lianeamtu61 Fiica mea este unica mostenitoare dupa tatal decedat, care a fost unic asociat al unui SRL. Cum poate mosteni un automobil cumparat in 2008, amortizat complet, ... (vezi toată discuția)
Executare silita srl - e posibil? Iercan_Lavinia Iercan_Lavinia buna seara, am un SRL-ma ocup singura de acest magazin-eram eu si sotul meu in acte, dar acesta a decedat si am ramas singura. am ceva datorii la stat, ... (vezi toată discuția)