avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ASC.Sportiva
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ASC.Sportiva

Buna ziua !
Am o rugăminte , cum a-și putea schimba președintele asc. Sportive ținând cont ca in statutul clubului specifica ca la 5 ani se schimba președintele . M-ar interesa pași care trebuie urmați . De la ședința cu toți membri fondatori , propunerea pentru noul președinte etc . Nu stiu pași .Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:59, 21 Aprilie 2020
Va rog sa-l mutati la asociatii si fundatii.
Daca a expirat mandatul de 5 ani, trebuie sedinta de Adunare Generala avand pe ordinea de zi printre altele alegeri pentru acea functie si pentru alte functii daca exprira si alte mandate. COnteaza membrii de acum, nu daca sunt sau nu fondatori, ca nu le confera vreun drept calitatea de fondatori.... ci cea de membru daca o (mai) detin. Daca nu a expirat mandatul de 5 ani, nu poti face alegeri pentru o functie care nu este vacanta - trebuie ca cel in cauza mai intai sa isi dea demisia sau sa fie demis de Adunarea Generala si apoi aleasa alta persoana. Dar toate acestea ar trebui sa fie scrise in Statutul asocaitiei, cu studierea lui trebuie sa incepeti....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Club sportiv danilov danilov Sunt presedinte a unui club sportiv privat.In urma adunarii generale a membrilor fondatori am hotarat(cu acordul sau)ca unul din membrii sa se retraga din ... (vezi toată discuția)
Cum putem sa continuam activitatea? User1965 User1965 Bună ziua. Suntem 4 asociați, membri fondatori intr-un ONG. Președintele (asociat) și un alt asociat au parasit tara și nu mai vor sa se întoarcă. ... (vezi toată discuția)
Schimbare asociati la o asociatie club sportiv Crysttyann Crysttyann Buna ziua, Sunt presedinte la o asociatie club sportiv din 2019. Acum as vrea sa ma retrag impreuna cu membrii fondatori si am cateva neclaratitati legate ... (vezi toată discuția)