avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... La 2ani si jumatate tatl copilului cere in instanta sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

La 2ani si jumatate tatl copilului cere in instanta sa ia copilul la domiciliu doua week end-uri pe luna !!!!!!

buna ziua. lamuritzi-ma si pe mine va rog. Copilul(o fetitza scumpik foc de 2 ani si jumatate) se afla de la varsta de 3 luni la mine(nu am fost casatoritzi dar am rezistat impreuna 3 luni de la nasterea copilului,.a recunoscut-o)si de la varsta de 8 luni cu hotarare judecatoreasca. El nu si-a cerut niciodata pana la aceasta varsta drept de vizita...un program ..ceva... In schim l-am primit de fiecare data cand si-a adus aminte ca are copil...o data pe luna...o data la 2 luni. desi el lucreaza 2 zile cu 2. intr-adevar pensie alimentara plateste de cand are fata 8 luni. Acum o luna am indraznit, dupa ce am avut si o discutzie cu el,nestiind nimik de salariul lui(la procesul de custodie nu a avut adeverintza de venit)l-am dat in judecata pt majorarea pensiei. Nu s-a majorat decat cu 5 lei.macar acum stiu ca e corect. Dar m-am trezit ca a solicitat dreptul de a lua copilul la domiciliu 2 week end-uri pe luna#-o nu sunt total impotriva,pt k vreau ca copilul nostru sa aibe parte si de el,sau sa il cunoasca, dar nu acum nu la varsta asta cand doar eu inteleg exact ce zice. De ce sa nu fi cerut intai un program de vizita sa se poata ca copilul sa interactzioneze mai mult cu el,sa il cunoasca mai bine,sa aibe incredere in el. Plus ca e fetitza... Nu stiu ce sa fac....:((
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:41, 10 Decembrie 2009
Are si tatal drepturi , nu doar indatoriri.Daca va cere drept de vizita, cu siguranta ca va obtine. Iar daca isi doreste acest lucru, inseamna ca isi iubeste copilul .
Conform legii,nimic nu il poate impiedica pe un parinte sa isi exercite drepturile asupra minorului.Deci, tatal ,poate beneficia in mod legal de drepturile pe care le solicita,tinandu-se seama si de varsta frageda a coplilului.
Buna ,
Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare, numai ca la mine copilul este baiat si are 4 ani jumatate.
Tot asa , pana acum venea sa il vada o data pe luna, plateste pensie alimentara, dar cum pot spune unii ca isi iubeste copilul daca vrea sa il vada, doar prin atata lucru arati ca iti iubesti copilul?
Un copil nu se intretine cu 200 lei, 300 lei cat stabileste judecatorul in functie de venit, ci mult mai mult , poate chiar de 5 ori pe atat.
Plus tot timpul in care tu, doar tu esti langa el.
Si apari pur si simplu, dupa n ani ca vrei sa ai copilul langa tine.
Nu, nu este corect, dar traim in Romania si asta spune totul, mai ales legile care se practica aici.
Dar exista o solutie, cred eu,poti dovedi ca in tot acest timp nu a contribuit cu nimic, nu s-a implicat in cresterea copilului,simplu fapt ca plateste pensia nu inseamna totul, trebuie sa se implice si in educatia si cresterea lui, si daca are un comportament violent, sau a avut iesire de genul asta in prezenta copilului, daca este imoral, daca il poate influenta negativ, nu ar trebui sa ii dea dreptul de a lua copilul , decat sa il viziteze in prezenta ta.
puteti solicita instantei de judecata ca vizitarea minorului sa se faca doar in prezenta dvs. /sau la domiciliul dvs . ;) sustineti-va punctul de vedere in instanta , astfel cum ati precizat si pe acest forum .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara marco-sainz marco-sainz Sunt divortat,copilul a fost incredintat mamei,el avand o varsta frageda la data procesului.Am platit pensia alimentara ani la rand,dar de 2 ani fosta sotie a ... (vezi toată discuția)
Extindere program vizita minor oanapdv oanapdv Sotul meu mai are o fetitza de care a aflat la nasterea acesteia de la bunicii materni. Din lipsa dovezilor solicitate ( test ADN) sotul a fost reticient si nu ... (vezi toată discuția)
Imi poate lua copilul? angell angell am un copil de 11 luni cu un barbat casatorit.acesta nu a recunoscut copilul si nu l-a vazut decat de cateva ori pana in prezent, insa acum s -a hotarat sa ... (vezi toată discuția)