Este vorba de apartamentul parintilor decedati din Slanic Prahova, aflat la etajul 1 al imobilului.
Exact acum un an, imobilul fiind foarte vechi (la 1700 construit), datorita gerului, s-a spart o teava de apa, inunadand apartamentul nelocuit de dedesubt.
Fratele meu a ajuns cat de repede a fost posibil, sa deschida usa apartamentului si sa inchida apa. Intre timp, blocul a stat 24 de ore fara apa, s-a oprit complet in bloc de catre administratie sau.,.. cine a avut acces la alimentare. Din nou, este vorba de Slanic Prahova.
Pana sa se inchida apa, aceasta a avut timp sa se scurga in apartamentul nelocuit de la parter.
Dupa un an de zile abia, eu primesc un mesaj, aproape de amenintare de dare in judecata, de la unul dintre proprietarii apartamentului de la parter, practic cerandu-mi despagubiri pentru zugraveala si mobila 'distrusa'. In tot acest rastimp, cei doi proprietari, frati, locuind in UK (ca si mine dealtfel), au ajuns de cateva ori in vacante in Romania si nici unul dintre acesti doi nu au venit sa constate problemele, fratele meu nu a fost chemat, nu s-au facut pe loc fotografii, nimic.
Plus, chiar daca ei tin cheia la o vecina, aceasta nu a intrat sa incalzeasca spatiul sau chiar sa aeriseasca: drept urmare, un spatiu nelocuit si neaerisit, intr-un an de zile, daca nu i s-a deschis usa, se deterioreaza oricum.
Acum, noi, fratele meu si cu mine, am fi raspunzatori pentru toata deteriorarea creata de un an de zile, si poate chiar si mai inainte?
La vremea respectiva parintii nostri abia decedasera, noi nu reusisem sa facem inca succesiunea. Succesiunea s-a finalizat in Octombrie 2019, inundatia a avut loc in Februarie 2019, iar imediat, in Noiembrie 2019 fratele meu fiind singurul mostenitor (eu am dat declaratie de renuntare) a vandut proprietatea. La ora actuala nici unul dintre noi nu este proprietar.
Aceasta fiind situatia, iar eu la un an de zile primind amenintari de judecata, este posibil ca aceasta sa se intample? Pe ce baza, daca in acest rastimp noi nu am fost nici unul chemati sa luam la cunostinta deteriorarile cauzate de inundatie?
Va multumesc mult in avans pentru raspunsuri, astept cu interes parerile dumneavoastra,
Oana