avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dreptul de a conduce
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dreptul de a conduce

Buna seara,

Daca permisul de conducere a fost anulat in urma unei hotarari judecatoresti insa respectivei persoane nu i s-a anulat si dreptul de a conduce autoturisme pe teriotoriul Romaniei iar ulterior persoana in cauza a obtinut intr-o alta tara permis de conducere, constituie infractiune conducerea acesteia pe teritoriul Romaniei cu acel permis?
Mentionez ca nu a trecut un an de la ramanerea definitva a hotararii judecatoresti.
Exista vreun articol in codul penal care face referire la interzicerea dreaptului de a mai conduce odata cu anularea permisului?
Cel mai recent răspuns: danysee , utilizator 23:44, 28 Ianuarie 2020
In primul rand persoana respectiva nu are voie sa posede două permise n=de conducere nașionale dintre care unul emis de autoritatile straine.
Persoana respectivă are suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule oriunde s-ar afla.Pentru a scapa de „smecheri” va sugerez sa sesizași politia ca persoana respectiva are permisul suspendat dar conduce cu un permis de conducere obtinut ulterior in alta tara.
ing. Ioan Ciobanu
Va multumesc pentru raspuns insa persoana in cauza nu poseda doua permise simultan, cel romanesc fiind anulat printr-o hotarare judecatoreasca iar cel actual a fost obtinut ultetior.
Cat despre dreptul de a conduce si in Romania, acesta nu i-a fost anulat pe perioada exercitarii pedepsei ca masura complementara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis auto Andrei96M Andrei96M Am permisul suspendat, adica sunt in proces de 2 ani si sigur o sa mi l anuleze.Locuiesc in italia, pot face scoala de soferi aici, si sa conduc doar aici pana ... (vezi toată discuția)
Permis anulat - emitere permis in alt stat batzik batzik Am si eu o intrebare al carei raspuns nu l-am gasit in legislatie. Imi este anulat permisul pt alcool, dar mai am un permis emis de alta tara. In cat timp de ... (vezi toată discuția)
Daca permisul mi-a fost anulat in romania, dar intre timp eu l-am schimbat cu permis de uk pot sa mai conduc in uk? andrew14 andrew14 in urma unui accident pe care l-am avut acum 3 ani in rom.a urmat un proces si mi-a fost anulat permisul de conducere.precizez ca nu mi-a fost suspendat nici ... (vezi toată discuția)