avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prin Decizie - se poate numi un salariat ca și ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prin Decizie - se poate numi un salariat ca și observator?

Bună seara !

Vă rugăm frumos să ne ajutați cu un răspuns :

- directorul instituției noastre vrea să desemneze o comisie cu caracter permanent de recepţie bunuri
- pentru o transparență a operațiunilor, directorul vrea ca în Decizie să desemneze observatori pe contabilul șef și pe un referent Resurse umane.
Directorul spune că în Fișa postului la salariați se spune că angajaților li se pot da și alte atribuții suplimentare și că de aceea poate să le dea asemenea atribuții. .

Vă rugăm frumos să ne spuneți :
- dacă se pot desemna salariați ca și observatori
prin Decizie ?
Ar fi o măsură nelegală ?
Angajații pot refuza să îndeplinească asemenea atribuții ?
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2020
oanaportar, utilizator
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 21:24, 28 Ianuarie 2020
Codul Muncii
Art. 40
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
....
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
d) sa exercite controlul asupra modului de indeplinire a sarcinilor de serviciu;
....

In speta, se pot desemna salariați ca și observatori printr-o decizie a conducerii institutiei.
Vă mulțumesc din suflet pentru sfaturi !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare silana07@yahoo.com silana07@yahoo.com Buna ziua Va rog sa ma ajutați intr-o problema legată de salarizare și anume: eu ca referent de resurse umane când m-am angajat in fisa postului mi s-au ... (vezi toată discuția)
Refuz indeplinire dispozitie - sanctionare sau nu ? oanaportar oanaportar Va rog frumos sa imi spuneti> - exista un articol de Lege in care sa se spuna ca refuzul unui salariat de neindeplinire a unei dispozitii nelegale ... (vezi toată discuția)
Fisa postului puiu61 puiu61 Buna seara! Sunt fochist la o instituţie de stat şi la schimbarea conducerii, noul director vrea să-mi treacă în fişa postului deschiderea şi ... (vezi toată discuția)