avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatorul este obligat să suporte cheltuielile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatorul este obligat să suporte cheltuielile pentru curs și pentru atestat șofer?

Bună seara !
Vă supun analizei următorul caz:
- la angajare, instituția noastră a pus ca obligație : șoferul să aibă permis de conducere și atestat și pentru un microbuz pentru transport persoane
Anul acesta șoferul trebuie să își actualizeze atestatul în urma unui curs.
Atestatul este un act ce i se eliberează șoferului în nume propriu.

Vă rugăm frumos să ne ajutați cu un răspuns :
- cine va suporta taxa pentru atestat și pentru curs ? Angajatorul ? sau angajatul ?

Colegul de la Resurse umane spune că șoferul este un șofer profesionist și de aceea el este obligat să suporte toate costurile cu cursul și atestatul,dar și ținând cont că atestatul este un act eliberat pe numele unei persoane fizice, în nume propriu.

În schimb, directorul spune că este un curs de pregătire profesională și că instituția va trebui să suporte costul cursului, dar și al atestatului.

Vă rugăm frumos să ne dați un sfat, cum este corect.?

Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 21:21, 28 Ianuarie 2020
In cazul in care participarea la cursurile sau stagiile de formare profesionala este initiata de angajator, toate cheltuielile ocazionate de aceasta participare sunt suportate de catre acesta
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Vă mulțumesc mult pentru răspuns.!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii masterat in resurse umane platite de angajator omer omer Buna ziua! Am terminat o facultate cu profil economic si doresc sa studiez un program de master in resurse umane. Patronul doreste sa achite el cheltuielile cu ... (vezi toată discuția)
Clauze cim ery ery Buna cum pot determina un angajat sa nu demisioneze exista vreo clauza legala pe care o pot introduce in cim? (vezi toată discuția)
Act aditional cursuri de calificare costy0866 costy0866 Buna ziua . Am facut de curand un curs de calificare de valoare relativ mica , si inspectorul de resurse umane al intreprinderii mi-a facut act aditional prin ... (vezi toată discuția)