avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Radiere fiscala autotutism
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Radiere fiscala autotutism

Buna ziua!
Am vândut un autoturism în anul 1993 cu contract de v/c, dar societatea care a intermediat vânzarea a trecut că și cum eu a-și fi depus mașină spre vânzare, ptr că eu sa nu știu prețul de vânzare final. Deci nu am numele cumpărătorului efectiv dar am impozit neplătit cu toate că mașina a fost reînmatriculat fiscal(cel puțin asta mi-a spus firma de intermediere atunci și că are Nr noi, eu când am vandut-o avea Nr model vechi)
Am făcut toate diligențele posibile ptr a identifica numelui cumpărătorului iar l a in moment dat nu am mai primit la impozit restanță neachitata până de curând când făceam actele de moștenire am văzut că în certificatul fiscal apare restanță. Am reînceput să depun actele ptr a scăpa de " problema" și am primit răspuns de la Taxe și impozite " prin înscrisul susmenționat a-ți predat spre vânzare mijlocul de transp astfel că aceasta nu reprezintă un act de înstrăinare" .
Societatea de intermediere nu mai exista, de la serviciul rutier au găsit ceva dar e vb de o înmatriculare în 2002 și atât.
Va rog să-mi spuneți ce a-și putea sa fac că sa scap de plata impozitului pe un bun pe care nu îl mai am din 1993.
(PS. Daca depun o declarație pe propria răspundere ca nu mai am auto cu ce data ar putea fi eliberată certificatul de radiere??)
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2020
eddie2002, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:32, 28 Ianuarie 2020
Atat timp cat precizati ca proprietarulvehiculului a parcurs procedura de inmatriculare a obtinut numere noi de circulatie,solicitati oficial la RPR evidenta auto sa va comunice proprietarul vehiculului cu dayele de identificare XX
In baza documentului pe care urmeaza sa il elibereze SPR evidenta auto,incheiati declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu sunteti proprietarul de fapt si de drept al vehiculului cu datele de identificare XXX care a fost instrainat la data YYY numitului ZZZ
In baza celor 2 documente solicitati la autoritatea fiscala teritoriala radierea auto pe proprie raspundere
Autoritatea fiscala dupa achitarea integrala a debitelor in evidenta va dispune radierea fiscala a vehiculului
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto fara contract de vanzare-cumparare silviuglv silviuglv Buna ziua, in 2014 am vandut un autoturism insa nu a fost radiat de la primarie si m-am trezit cu impozit de plata ptr el. La primarie mi-au spus ca doar cu ... (vezi toată discuția)
Scoatere din evidență fiscale autovehicul rămas la fostul sot Chitarane Chitarane Buna ziua. Am divorțat în 2016 dar nu am făcut si la partajul bunurilor. Fostul soț a rămas cu .masina, teren si casa, in fapt. Masina a vândut.o si a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! acum ceva timp am vândut un autoturism pe o declarație ... Iusein Iusein Bună ziua! Acum ceva timp am vândut un autoturism pe o declarație de mana, iar această persoana a vândut masina altuia, ideea este că în ziua de azi ... (vezi toată discuția)