Bună ziua! Acum ceva timp am vândut un autoturism pe o declarație de mana, iar această persoana a vândut masina altuia, ideea este că în ziua de azi încasez amenzi de pe respectivul actual șofer, iar eu fiind în continuare plătitor impozitului mașinii, întrebarea este: cum pot scoate din evidenta fiscala autoturismul dacă eu nu mai sunt în posesia ei, menționez ca în ziua de azi sunt proprietarul masinii dar nu ma aflu în posesia actelor mașinii, iar conducător actual este dispărut complet. Mulțumesc anticipat!
Suportati consecintelor faptului ca nu ati parcurs procedura legala de instrainare bun mobil
Trebuie sa solicitati oficial la politia rutiera serviciul evidenta vehicule sa va comunice detinatorul vehicolului cu datele de identificare XXX
In baza documentului emis de catre politia rutiera va adresati la birou notarial incheiati declaratie pe proprie raspundere ca nu mai detineti in fapt si in drept vehicolul cu datele de identificare XXXcare a fost instrainat la data YYY in favoarea numitului ZZZ
Cu cele 2 documente solicitati oficial la autoritatea fiscala teritoriala radierea auto de pe rol fiscal pe propria raspundere
Autoritatea fiscala urmeaza sa radieze din evidenta fiscala vehicolul dupa achitarea debitelor in evidenta