avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat procesoman
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat procesoman

Buna ziua!

in cadrul institutiei unde lucrez exista un angajat procesoman. Se distreaza facand plangeri pe la tot felul de institutii. Consecinta acestui fapt este ca primeste destul de des citatii de prezentare ca parte civila la diversele procese pe care le initiaza sau prezentari pe la politie pentru declaratii. Sustine ca legea ii permite sa lipseasca de la serviciu fara a avea obligatia de a recupera orele petrecute pe la instante sau politie, fapt pentru care vine si-si depune citatia insotita de cerere de invoire destul de des. Intrebarea mea este: ce lege/cod/act normativ ii da acest drept (daca ii da??!!)? Cum poate fi combatuta legal aceasta practica? Multumesc anticipat pentru opinii!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:58, 28 Ianuarie 2020
Nu exista nicio lege care sa-i asa lipseasca de la serviciu fara a avea obligatia de a recupera orele petrecute pe la instante sau politie.
Buna ziua,
Solicitati-ii LUI sa va prezinte actul normativ care-i permite sa lipseasca.
Sa va treaca legea si articolul in temeiul caruia solicita prin cerere lipsa, altfel nu i-o aprobati!
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2020
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamant nicoleta.23 nicoleta.23 Buna ziua. Este obligata conducerea unei institutii sa ii acorde timp liber, unui salariat care a reclamat institutia, pentru a participa la proces in ... (vezi toată discuția)
Sanatate si securitate in munca maxxxymus maxxxymus Buna ziua, Ma adresez dvs. cu urmatoarea problema majora: -fiind responsabil cu protectia muncii am primit sarcina de la seful ierarhic superior asupra unui ... (vezi toată discuția)
În data de:22.12.2021 ,eu împreuna cu colega mea ne-am învoit ... iza1999 iza1999 Dreptul muncii-cum combat orele nemotivate În data de:22.12.2021 ,eu împreuna cu colega mea ne-am învoit la directorul unitații,si am plecat cu trei ore ... (vezi toată discuția)