avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de succesiune

Sant casatorita de 38 ani cu sot deal doilea legitim Impreuna am cumparat un apartament 2 camere Acum 2 ani sotul a decedat. Sotul are doi copiii din prima casatorie .Impreuna nu avem copii. Acum o saptamana am inainatat actele pt taxa de succesiune . Am procuri de la cei doi copii ai sotului ca nu au pretentii la nimic Cand am inainatat actele am prezentat procurile tot ce era necesar doar copii dupa buletinele copiiilor sotului decedat nu le-am prezentat pt ca nu aveam ,si nici nu le pit lua pt ca ei sunt plecati in strainatate! Intrebarea mea pt dv ce pot face sa obtin taxa de succesiune fara aceste copii ? Eu nu am posibilitatea sa merg dupa ei ! Va rog ajutati- ma . Ce pot face? Va multumesc din suflet! O dupa amiaza placuta!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:30, 31 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Va trebui sa va trimita EI toate actele de care aveti nevoi.
Fara sa aveti TOATE actele nu se poate dezbate succesiunea.
Stimata doamna,

Trebuie sa obtineti inscrisurile solicitate,altminteri, nu poate fi realizata debzaterea succesorala.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa va trimită pe mail, whatsapp. Le printati și le prezentati.
Ma mine ma intriga altceva...
Cum adica au renunțat prin procura?
Renuntarea se face prin declarație.
Cand se lasă procura, persoană respectiva rămâne moștenitor. Si pentru că nu se poate prezenta personal la dezbaterea succesiunii, prin procura imputerniceste pe altcineva.
Cititi-le din nou cu atentie.
Aceasta procura este făcută de notar în care copiii decedații specifică că renunță la moștenire! Mulțumesc frumos! O zii plăcută!
Daca le-au facut in strainatate, la un notar, sunt egale cu zero.
Dupa cum v-am spus mai sus, procura = insusirea calitatii de mostenitor.
In legislatia romana, renuntarea se face numai prin declaratie.

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune Mari44 Mari44 Buna ziua! Acum o lună am depus actele la notar pt dezbaterea taxei de succesiune după soț! Am fost căsătorită legitim 45 de ani dar nu am avut copii ... (vezi toată discuția)
Mostenire CorneliaSandu81 CorneliaSandu81 Buna ziua as avea nevoie de ajutor, sa-mi spuneti ce avem de facut. O sa va povestesc pe scurt: In 2011 tatal meu a decedat, am facut succesiunea, doar ca ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune dupa ambii parinti michelle2011 michelle2011 Buna ziua! Parintii mei au decedat, lasand in urma un apartament in care locuiesc eu acum. Fiecare a avut cate o casatorie anterioara, cu cate 2 copii din ... (vezi toată discuția)