avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imprumut nevoi personale si divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imprumut nevoi personale si divort

Buna ziua.Sotul meu a luat in urma cu 3 ani un imprumut de nevoi personale.O data cu imprumutul lui Banca mi a oferit si mie un card de cumparaturi cu o limita de 1000 de lei aproximativ.In contractul de credit , eu nu am semnat ca fiind co - platitor sau garant.Exista sansa ca la divort sa fiu obligata sa platesc 50% din imprumutul respectiv chiar daca nu sunt trecuta in contract ca si co-platitor?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:21, 29 Ianuarie 2020
nu la divort, la partaj.
Datoriile contractate in timpul casatoriri pt nevoile casatoriei sunt datorii comune ale sotilor.
Chiar daca la banca va plati doar sotul, sotul va poate predinte ceva sume la partaj.
Nu se pune problema unei asemenea obligații în cadrul acțiunii de divorț. La partaj, da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-credit nevoi personale IonitaMarian IonitaMarian Buna seara, Numele meu este Marian, si va cer sfatul in legatura cu un credit de nevoi personale, incheiat de sotie in urma cu 4 ani (pe 10 ani), in care ... (vezi toată discuția)
Credite in caz de divort orzi orzi buna,am o intrebare sunt in proces de divort,sotul meu este titularul a mai multor credite unde este titular iar eu din pacate codebitor ,cum se impart ratele ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar Tedesco Tedesco Buna ziua! [b][b]Inainte de casatorie[/b] am contractat 3 credite[/b] (imobiliar, auto si nevoi personale), la care mai am de platit inca 5 ani, iar acum ... (vezi toată discuția)