avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie vecin

Buna ziua.

Ma confrunt cu urmatoarea problema: vecinul de deasupra ma inunda periodic. Cel mai recent se pare ca este de la un calorifer.

Am incercat pe cale amiabila sa discut cu dansul pentru a-si remedia problema insa nu am ajuns la nicio concluzie: tot sustine ca va chema instalatorul insa acest lucru nu se intampla.

Administratorul tot sustine ca nu poate interveni atata timp cat problema nu este de la o teava comuna.

Unde as putea sa fac plangere vecinului de mai sus? Politia locala? Asociatiei de Proprietari? Si care sunt pasii pentru a depune o astfel de cerere. Mentionez ca nu detin asigurare facultativa care sa acopere astfel de neplaceri.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:29, 29 Ianuarie 2020
Buna ziua,
In prima faza cereti de la administratie "o hartie" din care sa rezulte ca avaria nu este pe teava comuna.
Apoi discutati cu un avocat ( puteti scrie si dvs. notificarea dar parca are "putere" mai mare cand este semnata de un avocat) in care il notificati ca, daca nu remediaza problema in trei zile, o sa va adresati instantei.
La notificare sa atasati si o copie de pe hartia de la administratie.
Daca nici asa nu intelege,contactati un avocat si mergeti in instanta.
Acolo puteti cere si daune dar si recupera cheltuielile de judecata ( onorariu avocat...)
Asa trebuie procedat cu nesimtiti...
Pentru completa si corecta dv informare studiati atent disp L nr 196/2018
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care detine autoritatea si competenta decizionala,care reprezinta si apara interesele asociatei si ale membrilor proprietari in relatiile si fata de terti inclusiv in instanta de judecata
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie dispozitii in domeniu,hotarari ale adunarii generale,decizii ale comitetului executiv si ale presedintelui de asociatie
Administratorul de imobil nu are competenta sa se implice in raelatiile dintre proprietari
In speta,daca amiabil nu puteti solutiona,notificati oficial vecinul in cauza cu obligatia respectarii dispozitiilor in vigoare referitor la asigurarea starii tehnice a proprietatii pe propria cheltuiala -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coloana de scurgere bloc nou Paduraru valentin Paduraru valentin Buna ziua, vin și eu cu o întrebare , locuiesc într-un bloc nou ( cu garanție) , și am probleme cu coloana de scurgere de la baie am luat legătura cu ... (vezi toată discuția)
Plangere administrator bloc Geta Dinu Geta Dinu Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu 9 etaje la parter, orice teava comuna sparta i-mi inunda apartamentul .In decurs de un an 6 inundatii de la etajele ... (vezi toată discuția)
Vecinii care ne-au inundat refuza orice comunicare cu noi! am fost inundati de vecinii de deasupra. in cursul zilei, cei ... Andra03 Andra03 Am fost inundati de vecinii de deasupra. In cursul zilei, cei de la termoficare au facut teste pentru pregatirea de iarna. Vecinii de sus sunt plecati, insa au ... (vezi toată discuția)