avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Incredintare minor
Discuție deschisă în Executare silită

Incredintare minor

In cazul unei decizii judecatoresti definitive emise de catre Curtea de Apel Iasi, privind incredintarea minorului catre mama iar tatal refuza sa se conformeze de circa 3 saptamani si in cazul in care tatal impreuna cu minorul se afla pe raza Curtii de Apel Suceava, care executori judecatoresti sunt competenti sa puna in executare hotararea, cei din Iasi sau cei din Suceava?
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 14:45, 29 Ianuarie 2020
Executarea hotararilor judecatoresti referitoare la minori se realizeaza conform procedurii speciale prevazute de art. 910 si urm. C.pr.civ. din care rezulta ca, in cazul in care debitorul nu se conformeaza somatiei executorului de a se prezenta cu minorul la sediul sau in vederea preluarii, atunci se poate proceda la executarea silita la locul unde se afla minorul, in speta pe raza Curtii de Apel Suceava.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie notariala investita gigi1974 gigi1974 buna ziua. prin divortul incheiat in fata notarului prin acordul ambelor parti si stabilirea conditiilor de crestere a copilului sa incheiat o conventie ... (vezi toată discuția)
Penalizare articol 910 aliniat 3 Martonze Martonze Am o întrebare simplă: În ce bază poate cere un executor penalizarea unui părinte conform art.910 alin,(3) ? Pot merge eu la executor şi să-i spun că ... (vezi toată discuția)
Poate un executor judecatoresc sa oblige respectarea programului ...  supermaryo supermaryo poate un executor judecatoresc sa oblige respectarea programului de vizita sau politia trebuie sesizata,vreau sa specific ca nu am costudie comuna ce ma ... (vezi toată discuția)