avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... penalizare articol 910 aliniat 3
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

penalizare articol 910 aliniat 3

Am o întrebare simplă:
În ce bază poate cere un executor penalizarea unui părinte conform art.910 alin,(3) ?
Pot merge eu la executor şi să-i spun că tata nu m-a lăsat să văd copilul în ziua de program şi executorul să ceară direct penalizarea lui?
Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:11, 17 Ianuarie 2023
Executorul poate cere penalități atunci când debitorul nu se conformează în cazul executării hotărârilor judecătorești și titlurilor executorii referitoare la minori. Ar fi chiar indicat să luați legătura cu executorul judecătoresc și să-i explicați situația, dar rețineți că penalitățile se aplică numai debitorului obligației.
Mulţumesc domnule avocat.
Întrebarea mea este dacă executorul poate cere penalizarea tatălui numai din ce-i povestesc eu sau trebuie să constate el însuşi că tata a ascuns copilul şi nu deschide uşa?
Trebuie să constate executorul.
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2023
Dorin Voicilas, Avocat
Trebuie sa constate executorul personal, sa consemneze in proces verbal, sa ii solicitati penalizari si ma rog, intreaga procedura aratata in 910.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaţie executor Martonze Martonze Somaţie executor Executorul emite o somaţie, prin care pune în vedere unei mame să predea minorul tatălui, conform programului din sentinţă. mama ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters340125 ContSters340125 Buna ziua, In cazul executarii silite privind programul de vizita si a legaturilor personale cu un minor in procesul civil se mai administreaza si probe, ... (vezi toată discuția)