Locuiesc din anul 1954 intr o locuinta nationalizata,( mai intai eu apoi si fiica mea),locuință care a fost restituita vechiului proprietar.
Intrebarea este,daca vechiul proprietar care locuieste in Germania si nu se mai intoarce in Romania vrea sa vanda locuinta, eu in calitate de fost chirias am prioritate la cumpararea locuintei mele tinand cont ca in anii 1960 am mai si construit pe terenul proprietarului o camera si anexe gospodaresti cu acordul primariei de atunci.
Va multumesc!
In momentul de fata aveti contract de inchiriere cu noul proprietar ? In principiu ar trebui sa primeze dreptul de preemptiune. Daca nu tine cont, el poate sa vanda oricui. Puteti sa faceti o propunere proprietarului si sa vedeti care sunt conditiile de cumparare. Pentru modificarile facute in anii 60 puteti sa primiti despagubiri.
Despagubiri puteti primi numai in baza unor documente (proiect, autorizatie de ctie. de la primarie, chitante, facturi, etc.) care sa ateste costurile platite de dvs.
Contract de inchiriere
Dragut
care este legea in vigoare care reglementeaza inchirierea locuintelor?si daca dreptul de preemptiune mai exista pentru chiriasi sau s-a desfiintat ca in cazul ... (vezi toată discuția)