avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj bunuri între frați de tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj bunuri între frați de tata

Buna ziua,
Cum se face partajul de bunuri după decesul tatălui,dacă după deces apare un alt copil din flori,din afara căsătoriei, care ataca copilul legitim pt pozitia de "frate" in condițiile in care acel copil deși l-a cunoscut și a locuit în aceiași localitate cu presupusul tata, nu l-am căutat și nu s-au îngrijit de el in timpul vieții și pe perioada de boala, doar copilul din căsătorie s-a ocupat de aceste aspecte ale bunăstării tatălui.
Iar după deces imediat ataca copilul legitim in instanță pt a demonstra că sunt frati
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 08:50, 30 Ianuarie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul din afara căsătoriei are aceleasi drepturi ca si cel din căsătorie indiferent de implicarea sa în îngrijirea defunctului.Din pacate lipsa de implicare se întâlnește frecvent fiind o problemă de moralitate dar atat...Discutați cu un av pt a vedea exact ce solutii găsiți,cat timp a trecut de la deces ,daca a fost acceptată tacit sau expres succesiunea etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept mostenire ContSters114997 ContSters114997 Care este cea mai buna solutie sa-ti pui la adapost averea in conditiile urmatoare:casatorita cu un copil,sotul (singur la parinti)primeste o mostenire de la ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate si succesiune GROOSA GROOSA Va rog sa ma sfatuiti si pe mine in urmatoarea speta : Tatal si mama mea au o proprietate in or.B-S. Mama a decedat in anul 2009 iar fratele meu in anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi castig paternitatea? anucy anucy mama mea este fiica nelegitima a unui domn.acesta in timpul vietii nu a recunoscut-o,ea crescand intr-o casa de copii.poate cere sa ii se faca testul de ... (vezi toată discuția)