am nevoie de o lamurile cu privire la situatia in care ma aflu de 3 ani de zile, si anume:
Am primit prin repartitie legala o locuinta, mi s-a Incheiat contractul de inchiriere, dar nu am intrat in posesia procesului verbal de predare-primire din cauza faptului ca acea locuinta este inchisa de niste persoane care nici macar nu o folosesc, fiind plecate din tara!
Au fost somate de catre AFI sa elibereze spatiul si nu s-au conformat...s-a ajuns la actionarea lor in judecata pt evacuarea imobilului deoarece nu au titlu locativ/proprietate...prin diverse cereri neintemeiate procesul s-a tot lungit, si cu drept de apel...
Eu ma aflu intr-o situatie precara privind spatiul de locuit...si ma vad obligata sa intru fortat...
Afi imi incheie procesul de predare-primire doar dupa ce intru in locuinta...
Pot cere eu in instanța evacuarea lor prin procedura specială având in vedere ca am repartiție ai contract de inchiriere?
Altfel ma văd obligată sa intru forțat....
As vrea sa stiu daca sunt pasibila de urmari grave in ceea ce priveste situatia mea, eu fiind unica intretinatoare de familie pt fiica mea!
Mentionez ca persoanele respective care tin locuinta incuiata nu au vreun drept sa faca acest lucru...si nici macar nu locuiesc in ea, ele lucrand si locuind in strainatate!
Nu imi permit sa ma reprezinte un avocat in fata instantelor!
Daca aveti deja un dosar pe rolul instantelor iar instanta de fond, judecatoria s-a pronuntat si s-a dat o hotarare care va este favorabila si s-a dispus evacuarea, trebuie , de la data cand ati primit comunicarea sentintei sa asteptati cele 10,15 sau 30 zile mentionate in hotarare. Daca nu declara nimeni apel, faceti legalizarea sentintei si un executor o pune in aplicare. Nu intrati in spatiul respectiv fara sa aveti hotararea definitiva prin neapelare.