avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA 5 % sau 19 % - Vanzare imobile
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA 5 % sau 19 % - Vanzare imobile

Buna ziua,
Am cumparat anul trecut in martie (2019) o garsoniera - 30500 EURO, ulterior la cateva luni am vandut-o mai scump 39200 EURO si am cumparat alta in noiembrie(2019) 32200 EURO si am vandut-o in ianuarie (2020) 35.500 EURO.
Am cumparat un apartament la super pret 46.500 EURO si as dori sa il vand sa pot face profit.
Problema mea este legata de acel TVA pe care trebuie sa il platim la stat. As dori sa stiu daca pot sari peste aceste taxe.
Trebuie sa vand peste 13 luni sa nu platesc taxe?
Pot dona surorii mele si ulterior sa vanda ca sa nu mai platim acele procente catre stat?
Va multumesc mult.
Poate aveti o soltuie si nu am descoperit.o.

Alte discuții în legătură

Venit din vanzare actiuni (impozit, cass) mihaela.corlatan mihaela.corlatan buna ziua, legat de declaratia unica pentru venituri/pierderi din actiuni pe 2019: exemplu: am vandut actiuni de 50000 euro in Noiembrie 2019 iar in Decembrie ... (vezi toată discuția)
Modificare pret imobil Andreea Craciun Andreea Craciun Buna ziua! Anul trecut am achizionat o garsoniera la pretul de 30000 euro (am achitat cash 20000 euro), cu termen de predare 31 martie 2019. Proiectul a fost ... (vezi toată discuția)
Cota tva 5% alleif alleif Buna seara, In anul 2018 mai exact septembrie am vandut un apartament in suma de 58000 euro, in luna octombrie am achizitionat un teren pe care lam cumparat ... (vezi toată discuția)