Buna seara am gasit recent un apartament de 3 camere in zona Berceni , Postalionului , din ce am inteles va trebui sa platesc rezervarea 500€ , apoi la antecontract 80% avans din valoarea imobilului . Exista vreo șansa sa pierd banii daca ii dai dezvoltatorului ? Este cineva mutat in acea zona ? A mai cumparat cineva ? Multumesc , care sunt sfaturile dvs inainte de a demara procedurile legale
Salutare,
Va trebuie sa te informezi foarte bine despre acel dezvoltator.( daca este serios, tine de termen de predare, actele proprietatii sa fie oke,) . Mai degraba as prefera siguranta decat sa traiesc printre emotii, stres.
Ai grija, dar te sfatuiesc sa te informezi cat se poate de mult. ( autorizatii de constructie, acte proprietate, cine e dezvoltatorul.) ar putea sa nu intabuleze si ramai in aer.. el intra in insolventa/faliment. si ai pierdut
Agenția prin care am gasit acest dezvoltatator se numește Premier , din ce am inteles sunt pe piața din '94 , blocul este ocupat in jur de 70% . Este ok sa lucrez asa ? Cu o agentie ?
Risti mult daca platesti 80 %.Tu stii daca marita sa risti atat de mult.Mai mult amesteci agentia imobiliara aici care nu are nici o treaba cu dezvoltatorul.Eu nu recomand.Ce garantii ai tu ca primesti ceva daca dezoltatorul da faliment?
Am o cunostinta care se lupta de ani buni in instanta ca sa recupereze 10 mii euro de la dezvoltator. I s-a pus sechestru pe ''cladire''....dar...cam atat.
Parerea mea, incearca sa cumperi ceva gata construit la care poti verifica totul. Premier-ul este o agentie ok dar, ei fac intermedierea. Nu cred ca pot ei sa iti garanteze ce va face dezvoltatorul, oricare ar fi el.