o societate incheie un contract in anul 2006 luna octombrie cu compania nat.de drumuri pentru rovinete, cu valabilitate un an si plata trimestriala a ratelor , conta emiterii rovinetelor.
vine acum Compania de drumuri cu o adresa din 23.11.2009 in care se trezeste ca nu li s-a platit transele2,3,4 ( deci nu au emis nici rovineta) si cu penalitati de intirziere pentru aceste.
intrebare: daca nu au emis rovinete,deci nu si-au respectat obligatia scrisa in contract incasatorul si tot nu si-a respectat parte din contract beneficiarul,adica nu a achitat contravaloare rovinete,contractul e valabil?
adica Compania de drumuri poate sa dea firma in judecata pentru neplata ratelor din contract?
multumesc anticipat
Faceti dovada ca ati achitat ratele si ati scapat de proces.
Rovineta ati primit-o nu-i asa, la inceputul anului, cand ati achitat un avans, pe urma nu ati mai platit. Normal ca poate sa va dea in judecata.
Nu toti sunt fraieri
nu am pretentia sa fie fraieri; dar nu a-ti citit cu atentie: nu , nu am primit decit o rovineta valabila pe trei luni, cit am si platit; in rest nu am platit deci nu am primit rovineta - nu am avut nevoie de ea.cind am intrebat verbal, mi s-a spus ca daca nu platesc ,nu primesc deci nu e nevoie de rezilierea contractului;
si problema ca acum dupa trei ani de la incheierea contractului, imi vine cu restante.