avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tratament tva pentru vanzare constructii
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tratament tva pentru vanzare constructii

O firma inregistrata in scopuri de TVA doreste sa vinda in 2020 catre o alta firma inregistrata in scopuri de TVA o cladire .
Cladirea a fost intrata in patrimoniu(regie proprie) in 2013 cu o valoare de 228222 lei la care s-au facut modernizari in 30,11,2015 in valoare de 182978 lei si in dec.2019 de 242532 lei.

Intrebare

Daca fac notificare pentru vanzare cu TVA - factura de vanzare o fac cu specificatia de taxare inversa?

In aceste conditii mai fac ajustare de TVA?

Care ar fi cea mai buna solutie in cazul acestei vanzari?

Cu respect,
M.Anescu
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2020
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Calculez prorata florentyna florentyna in februarie 208 am vandut cladiri si terenuri din patrimoniu. in aceste cladiri si pe ac terenur imi desfasuram unul din obiectele mele de ... (vezi toată discuția)
Buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o societate ... danab74 danab74 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o societate platitoare de tva achizitioneaza in noiembrie 2021 cu taxare inversa o constructie noua, ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa vanzare cladiri Sfedu Sfedu Rugamintea mea este sa imi spuneti daca regimul de taxare inversa in cazul vanzarii unei cladiri, este considerat, din punct de vedere legislativ, o operatiune ... (vezi toată discuția)