avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2015 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit retroactiv
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit retroactiv

Buna ziua,
O persoana a beneficiat de scutire la plata impozitului pe locuinta in calitate de URMAS al beneficiarului legii 189/2000, iar acum cateva zile i-a venit notificare de la SPIT Constanta ca are de platit impozit retroactiv pe cca 3 ani in urma. Este legal asa ceva?
Explicatia a fost ca in conformitate cu codul fiscal din 2016, sotia supravietuitoare nu mai beneficiaza de aceasta scutire. In plus aceasta plata retroactiva a venit si cu dobanzi penalizatoare, in conditiile in care persoana respectiva si-a platit in fiecare an impozitele in conformitate cu instiintarea sosita de la SPIT, deci practic, de buna credinta, se stia cu toate datoriile achitate.
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2020
Serbanescu Florin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:57, 2 Februarie 2020
Trebuie verificat daca urmasul beneficia si el de scutire, conform legii. Chiar daca Serviciul Public Finante Locale a sesizat cu intarziere, persoana respectiva este buna de plata.

Cel mult, poate contesta majorarile (dobanzi si penalitati) calculate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire penalitati la firme,daca se face plata datoriilor pana la 31 decembrie. getic2000 getic2000 Buna ziua,nu stiu daca am inteles bine din ce a zis domnul Boc intr-o zi la televiziune legat de scutirea de plata a penalitatilor firmelor daca se platesc ... (vezi toată discuția)
Drepturile sotiei supravietuitoare BescheaGeorgeta BescheaGeorgeta Buna ziua As vrea sa stiu daca sotia supravietuitoare a unei persoane persecutate pe motive politice, beneficiaza de scutire de impozit pentru locuinta. ... (vezi toată discuția)
Impozit petroniki petroniki AM PRIMIT SI EU ASTAZI O NOTIFICARE DE LA FISC,UNDE INCA MAI AM DE PLATIT IMPOZIT PE VENIT...CREDEAM CA DACA PLATESC PANA LA 31 DEC AC ,PLATESC NUMAI ... (vezi toată discuția)