avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna seara, am o intrebare. Va fi afectata in vreun fel indemnizatia de crestere copil daca in ultimele 2 luni dinaintea nasterii nu o sa mai fiu angajata?! Mentionez faptul ca in din 2015-iulie2019 am lucrat in UK cu contract si din noiembrie 2019 3 luni cu contract in Romania. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:25, 1 Februarie 2020
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui c.i.m. activ sau de un anumit articol cu care a incetat c.i.m.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Șocae Florina Șocae Florina Buna ziua. Lucrez in invatatamant de la 1 septembrie 2019. Tocmai am aflat ca sunt insarcinata!!! Intrebarea este: pot beneficia de concediu crestere copil, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil avril_dor avril_dor Buna ziua! Daca am contract de munca pe 2ore/zi pot beneficia de indemnizatia minima de 1232 lei? este vreo problema daca vor fi doar 10 luni de contract in ... (vezi toată discuția)
Sotia mea urmeaza sa nasca in saptamana urmatoare , eu nu mai ... Asu.aly Asu.aly Sotia mea urmeaza sa nasca in saptamana urmatoare , eu nu mai lucrez de o saptamana mi sa desfacut contractul de munca am lucrat la aceasta firma de pe 24 ... (vezi toată discuția)