avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua.
Lucrez in invatatamant de la 1 septembrie 2019. Tocmai am aflat ca sunt insarcinata!!!
Intrebarea este: pot beneficia de concediu crestere copil, platit, daca conttactul meu de munca expira pe data de 31 august 2020?
Stiu ca sunt necesare 12 luni lucrate din ultimele 24 luni pentru a beneficia de acest drept, dar in momentul nasterii (septembrie) nu o sa mai am contract de munca.
Se calculeaza si perioada sarcinii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:37, 14 Ianuarie 2020
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui c.i.m. activ sau de un anumit articol cu care a incetat c.i.m.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia mea urmeaza sa nasca in saptamana urmatoare , eu nu mai ... Asu.aly Asu.aly Sotia mea urmeaza sa nasca in saptamana urmatoare , eu nu mai lucrez de o saptamana mi sa desfacut contractul de munca am lucrat la aceasta firma de pe 24 ... (vezi toată discuția)
Indemnizație Beniamim Beniamim Bună seara! Soția mea lucrează din data de 2 septembrie 2019 și este singurul loc al ei de muncă din ultimii doi ani. Dacă ar rămâne însărcinată, ... (vezi toată discuția)
Indemnizație crestere copil Raysa94 Raysa94 Indemnizație crestere copil Buna dimineata, Am lucrat la o firma 13 luni ,mi-am dat demisia ,am avut carte de munca până pe 28.07.2020. Mai pot ... (vezi toată discuția)