avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație crestere copil

Indemnizație crestere copil
Buna dimineata,
Am lucrat la o firma 13 luni ,mi-am dat demisia ,am avut carte de munca până pe 28.07.2020. Mai pot beneficia de indemnizație crestere copil daca am ramas fara loc de munca ? (Mentionez ca sunt insarcinata in 2 săptămâni).
Ultima modificare: Marți, 4 August 2020
Raysa94, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 4 August 2020
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui c.i.m. activ sau de un anumit articol cu care a incetat c.i.m.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, ma poate ajuta cineva cu un răspuns? am fost angajata ... Mihaela sabina Mihaela sabina Bună ziua, ma poate ajuta cineva cu un răspuns? Am fost angajata 6 ani consecutiv la aceeași firma. Din martie pana în iunie am fost în șomaj, datorita ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Șocae Florina Șocae Florina Buna ziua. Lucrez in invatatamant de la 1 septembrie 2019. Tocmai am aflat ca sunt insarcinata!!! Intrebarea este: pot beneficia de concediu crestere copil, ... (vezi toată discuția)
Maternitate mmada28 mmada28 Buna ziua In cazul unui demisii, dar se îndeplinește condiția de 12 luni in ultimile 24 anterioare nașterii , se poate beneficia de maternitate și ... (vezi toată discuția)