avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Maternitate

Buna ziua
In cazul unui demisii, dar se îndeplinește condiția de 12 luni in ultimile 24 anterioare nașterii , se poate beneficia de maternitate și indemnizația pentru creșterea copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:13, 13 Octombrie 2019
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui c.i.m. activ sau de un anumit articol cu care a incetat c.i.m.

Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil-tata Adina8822 Adina8822 As dori sa stiu daca tatal poate intra in concediu de crestere copil daca mama a lucrat fara intrerupere in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. ... (vezi toată discuția)
Indemnizație crestere copil Raysa94 Raysa94 Indemnizație crestere copil Buna dimineata, Am lucrat la o firma 13 luni ,mi-am dat demisia ,am avut carte de munca până pe 28.07.2020. Mai pot ... (vezi toată discuția)
Mi-am depus demisia, iar apoi am aflat ca sunt insarcinata. voi mai putea beneficia de indemnizatie de crestere a copilului? je_damaris je_damaris Buna ziua! Am lucrat timp de 14 luni la o companie dupa care mi-am depus demisia. Abea apoi am aflat ca sunt insarcinata. Mai am 8 luni pana voi naste. Voi mai ... (vezi toată discuția)