avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua, ma poate ajuta cineva cu un răspuns? Am ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua, ma poate ajuta cineva cu un răspuns? Am fost angajata ...

Bună ziua, ma poate ajuta cineva cu un răspuns? Am fost angajata 6 ani consecutiv la aceeași firma. Din martie pana în iunie am fost în șomaj, datorita pandemiei. Din iunie am contrat la alta firma mai exact de 8 luni. Acum sunt însărcinată în 3 luni. Daca îmi dau demisia în acest moment mai beneficiz de indemnizație de naștere? Trebuie sa nasc în septembrie. Nu îmi doresc în mod special dar comportamentul lor nu îmi dau de ales. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:40, 1 Martie 2021
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui c.i.m. activ sau de un anumit articol cu care a incetat c.i.m.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Deci sa înțeleg ca nu ma afectează demisia în momentul de fata?
Nu va afectează demisia, daca indepliniti cerintele legii pentru acordarea indemnizatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia mea urmeaza sa nasca in saptamana urmatoare , eu nu mai ... Asu.aly Asu.aly Sotia mea urmeaza sa nasca in saptamana urmatoare , eu nu mai lucrez de o saptamana mi sa desfacut contractul de munca am lucrat la aceasta firma de pe 24 ... (vezi toată discuția)
Bună seara. in legătură cu indemnizația și concediul de ... Protheus007 Protheus007 Bună seara. In legătură cu indemnizația și concediul de creștere a copilului, dacă am cele 12 luni lucrate in ultimii 2 ani, dar in momentul de față ... (vezi toată discuția)
Indemnizație crestere copil Raysa94 Raysa94 Indemnizație crestere copil Buna dimineata, Am lucrat la o firma 13 luni ,mi-am dat demisia ,am avut carte de munca până pe 28.07.2020. Mai pot ... (vezi toată discuția)