Bună ziua, ma poate ajuta cineva cu un răspuns? Am fost angajata 6 ani consecutiv la aceeași firma. Din martie pana în iunie am fost în șomaj, datorita pandemiei. Din iunie am contrat la alta firma mai exact de 8 luni. Acum sunt însărcinată în 3 luni. Daca îmi dau demisia în acest moment mai beneficiz de indemnizație de naștere? Trebuie sa nasc în septembrie. Nu îmi doresc în mod special dar comportamentul lor nu îmi dau de ales. Mulțumesc!
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui c.i.m. activ sau de un anumit articol cu care a incetat c.i.m.
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.