avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună seara. In legătură cu indemnizația și ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună seara. In legătură cu indemnizația și concediul de ...

Bună seara.
In legătură cu indemnizația și concediul de creștere a copilului, dacă am cele 12 luni lucrate in ultimii 2 ani, dar in momentul de față nu am servici, si copilul urmeaza sa se nasca in decembrie, ar trebui sa fiu angajat in momentul in care se naște, sau este suficient ca am cele 12 luni lucrate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 2 Noiembrie 2020
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui c.i.m. activ sau de un anumit articol cu care a incetat c.i.m.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-am depus demisia, iar apoi am aflat ca sunt insarcinata. voi mai putea beneficia de indemnizatie de crestere a copilului? je_damaris je_damaris Buna ziua! Am lucrat timp de 14 luni la o companie dupa care mi-am depus demisia. Abea apoi am aflat ca sunt insarcinata. Mai am 8 luni pana voi naste. Voi mai ... (vezi toată discuția)
Sotia mea urmeaza sa nasca in saptamana urmatoare , eu nu mai ... Asu.aly Asu.aly Sotia mea urmeaza sa nasca in saptamana urmatoare , eu nu mai lucrez de o saptamana mi sa desfacut contractul de munca am lucrat la aceasta firma de pe 24 ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil fiind neangajat la nașterea copilului Andrei Ba Andrei Ba Buna ziua, As dori sa aflu daca se poate obține indemnizația de creștere a copilului in cazul in care o persoana nu este angajată la momentul nașterii, ... (vezi toată discuția)